Claudia Anghel este unul dintre cei 12 angajați ai sistemului național de sănătate din Marea Britanie  ale căror chipuri apar într-o campanie prin care britanicii le mulțumesc cadrelor medicale pentru eforturile depuse în timpul pandemiei. Și asta, datorită meseriei ei. , care a devenit mult mai dificilă în condițiile speciale impuse de pandemie. Claudia este moașă, iar figura ei va fi de acum una familiară pentru milioane de britanici care o vor vedea pe panourile publicitare de pe clădirile publice sau autobuze.

Potrivit Digi 24, Claudia Anghel a ajuns în Marea Britanie   în urmă cu șapte ani. Vorbea foarte puțin limba engleză, dar asta nu a descurajat-o. Dimpotrivă. Acum, lucrează la spitalul universitar din Coventry. E tot moașă, cum era și la spitalul din Călărași, de unde a plecat în căutarea unei vieți mai bune.

Claudia Anghel este moașă în Marea Britanie

„Când salvezi viața unui copil, te bucuri odată cu rudele lui, care nu vor uita niciodată ce-ai făcut pentru ei. Când un bebeluș vine pe lume fără suflare, stai și plângi alături de mama lui. Îmi amintesc de o femeie care a avut nevoie de ventilare suplimentară în timpul unei nașteri dificile… nu-mi vedea clar numele de pe ecuson și m-a întrebat dacă mă poate împunge cu degetul, să vadă dacă sunt într-adevăr un înger”, povestește Claudia.

Când a fost selectată pentru campania prin care NHS aniversează 72 de ani de activitate și le aduce și un omagiu cadrelor medicale, Claudia a avut ezitări, dar a trecut peste temeri.

„Nu-mi place să fiu fotografiată, de aceea când am aflat de ședința foto, primul meu gând a fost: Nu pot face asta! Am fost foarte nervoasă și stânjenită de situație. Apoi, m-am gândit că trebuie să fie un lucru bun, dacă promovează meseria de moașă, despre care eu cred că este una foarte nobilă”, spune românca.

În ciuda presiunii enorme din ultimele luni, Claudia și colegele ei și-au păstrat simțul umorului. Ea spune că în fiecare dimineață când își pune uniforma, nu uită să-și dea cu ruj, chiar dacă știe că sub masca de protecție, mica ei cochetărie nu va rezista prea mult.

Citește și: