Coronavirusul poate afecta grav creierul pacienților la unii dintre pacienți, provocând inflamații grave la nivelul creierului, ce poate provoca mai departe hemoragie și celule moarte, se arată în noul studiu.

Doi pacienți din SUA se află printe cei care au suferit probleme neurologice după infectarea cu Covid-19. Tomografiile computerizate au indicat că aceștia au suferit sângerări la nivelul creierului, după ce acesta și-a pierdut densitatea.

Medicii din întreaga lume sunt tot mai îngrijorați pentru că pacienții care se luptă în prezent cu coronavirusul ar putea, de asemenea, să sufere daune la nivelul creierului din cauza acestei bolii, potrivit Tech Times.

Medicii au dat exemplul unui bărbat cu vârsta de peste 70 de ani din Florida care, după ce s-a infectat cu COVID-19, și-a pierdut temporar abilitatea de a vorbi.

Un alt pacient cu COVID-19 – o femeie din Detroit, cu vârsta de 58 de ani, a pierdut multe celule nervoase. Probleme similare s-au constatat și la pacienți cu coronavirus din Italia și China.

Când s-a internat în spital, femeie de 58 de ani era confuză, dezorientată și prezenta simptome ale infectării cu noul coronavirus. După numeroase analize, singurul diagnostic ce a putut fi pus a fost: COVID-19.

Însă, imaginile dintr-o tomografie computerizata (CT) arată porțiuni negre în creierul pacientei – ceea ce indică pierdere semnificativă de neuroni ori acumulare de lichid. Talamusul a fost grav afectat. Leziuni s-au produs și la nivelul lobului temporal.

Un medic a spus că după mai multe analize, suspiciunile în cazul pacientei au fost confirmate. A fost diagnosticată cu encefalită.

Citește și: