Astfel, potrivit cercetării, realizate de specialişti de la Montefiore Health System şi Albert Einstein College of Medicine din SUA împreună cu spitalul de boli infecţioase Kasturba din Mumbai,  numărul deceselor provocate de Covid-19 în rândul bărbaţilor este mai mare decât cel al femeilor ucise de această boală pentru că noul coronavirus „se refugiază” în testicule. Mai exact, glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat.

Cercetătorii americani și indieni  precizează  că ovarele, în schimb, nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane. Profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri şi mama lui, Jayanthi Shastri, microbiolog, au fost cei patru oameni de ştiinţă care au condus cercetarea.  Ei au publicat studiul pe MedRxiv, u site unde cercetătorii au schimbat informaţii şi date despre coronavirus, neverificate însă de surse independente.

„Studii făcute în întreaga lume au demonstrat constant o incidenţă majoră şi simptome mult mai grave ale bolii în rândul bărbaţilor”, spun cei patru.

Potrivit studiului, în cazul bărbaţilor este nevoie de mai mult timp pentru a „scăpa de virus” şi că acest lucru poate explica „severitatea sporită a cazurilor lor”. Deşi bărbaţii şi femeile sunt în măsură relativ egală infectaţi cu noul coronavirus, în cazul deceselor, un număr mai mare îl reprezintă bărbaţii. Spre exemplu, în ceea ce priveşte oraşul New York, rata deceselor înregistrate în rândul bărbaţilor este de 68%.

De asemenea, profesorul Katheryn Sandberg de la Universitatea Georgetown a declarat pentru Washington Post că „testiculele pot avea un rol” şi a recomandat ca în toate spitalele să fie păstrate date exacte privind reacţiile prezentate de bărbaţi şi de femei, pentru că „doar aşa pot fi înţelese mecanismele folosite de virus pentru a ataca corpul uman”.

Mai mult, cercetătorii avertizează că dacă teoria va fi confirmată de studii ulterioare, rezultă că există un alt factor preocupant, acela că boala poate fi transmisă şi pe cale sexuală. „Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a avertizat Aditi Shastri.

Citește și: