Studenta la psihologie își amintește că se simțea grasă și urâtă în adolescență, când toate prietenele sale aveau un iubit, nu și ea. I se părea că toată lumea îi era dușman și credea că dacă va slăbi toate problemele ei vor fi rezolvate.

Odată ajunsă la puțin peste jumătate din greutatea sa normală, își amintește că se simțea rău și era slăbită, dar nu își dădea sema că ceva era în neregulă cu ea. Ține însă minte că îi era foarte frig. Incredibil de frig. O durea pur și simplu din cauza frisoanelor.

vindecat anorexieSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

”Le spuneam tuturor că sunt vegană, ca să pot mânca fructe și legume. Mâncam același lucru zilnic, la exact aceeași oră”, mai spune tânăra.

În afară de fructe și legume, din meniul lui Emelle făceau parte cereale de dietă, humus și prăjituri din orez.

”Simțeam că mor”

 ”Îmi amintesc că stăteam într-o zi în pat. Simțeam că mor și mi-am dat seama că nu am realizat nimic în viața mea. Mi-am dat seama că nu așa vreau să se sfârșească viața mea”, povestește ea momentul revelației ce a dat startul vindecării.

N-a fost simplu să treacă de la un meniu cu foarte puține calorii la unul de 2.800 de calorii pe zi, împărțit pe șase mese, și la sport intensiv. În prezent, Emelle cântărește aproape 55 de kilograme și privind-o n-ai spune că a fost vreodată anorexică. N-ai spune că oasele îi străpungeau pielea, că a ajuns de șapte ori la spital din cauza inaniției.

Nu doar că arată că o tânără sănătoasă și activă, dar a ajuns să aibă o masă musculară de invidiat, inclusiv faimoasele ”pătrățele”.

Ca orice tânără normală, care mănâncă sănătos, abia așteaptă să vină week-endul, ca să trișeze din punct de vedere culinar: o înghețată supradimensionată, o prajitură cu multă frișcă și ciocolată sau chiar un meniu de la fast-food.

Emelle, care a detaliat pe conturile sale de socializare întreg procesul de vindecare prin care a trecut, are și un sfat pentru cei care trec prin ce a trecut ea: ”Viața e prea scurtă și trăim doar o dată. Nu-ți irosi viața lăsându-te controlată de o boală alimentară.

Iubește-ți corpul așa cum este, pentru că, într-o zi, nu-l vei mai avea!”.

Vezi și Te înfiori! Iată cum arată o fană extremă a actriței Angelina Jolie! Galerie foto

Citește și: