Medicii au explicat că micuța din Coasta de Fildeș, pe nume Dominique, avea această malformație pentru că își purta în spate fratele geamăn parazit care nu a reușit să se dezvolte, fiind nevoiți să-l înlăture. Astfel, ea a fost operată de o echipă de cinci medici, iar intervenția chirurgicală extrem de riscantă a durat șase ore. Aceasta a presupus separarea oaselor, a vaselor de sânge și a nervilor, înlăturarea țesuturilor în exces și reconstruirea spatelui fetiței și s-a dovedit a fi un adevărat succes. Doctorul John Ruge a declarat că cel mai mare risc al intervenției chirurgicale era faptul că fetița ar fi putut să rămână paralizată.

„Intervenția a avut o mulțime de provocări pentru sistemul ei scheletic”, a declarat și un alt chirurg Frank Vicari. „Operația a decurs foarte bine. Ea a stat în spital doar cinci zile. Acum ea este acasă cu mama ei adoptivă și se simte foarte, foarte bine”, a mai adpugat acesta.

Dominique este îngrijită de o mamă adoptivă, Nancy Swabb, care are grijă de ea, până când aceasta își va reveni complet ca să poată să se întoarcă acasă la familia ei în Coasta de Fildeș. „Ne-a topit inimile. Este un membru al familiei noastră. Știm că se va întoarce la familia ei iubitoare și vom păstra legătura, dar ne-a schimbat viețile. Este uimitoare”, a spus mama-adoptivă.

Fratele ”parazit” este un geamăn identic care nu s-a separat cu totul în timpul dezvoltării intrauterine și a rămas dependent de corpul ”gazdă” al celuilalt geamăn, în cazul lui Dominique fiind localizat pe gâtul și pe spatele ei, împiedicând-o pe aceasta să facă multe lucruri pe care un copil de vârsta ei le face. Mai mult, dacă nu ar fi fost operată, inima și plămânii fetiței ar fi riscat să cedeze.

”Acum, după ce am înlăturat geamănul parazit, Dominique are toate șansele să ducă o viață normală”, a adăugat și dr. Robert Givens Kellogg, neurochirurg pediatru.