Din păcate lucrurile nu sunt așa de simple cum par. Altfel, alimentația și rugăciunea ar face ca nimeni să nu mai moară de cancer. Iar decesele cauzate de această boală sunt prea multe pentru a fi ignorate.

Mari Lopez fusese deja diagnosticată cu cancer când a început să militeze pentru alimentația vegană. A ajuns în scurtă vreme celebră pe YouTube, unde afirma, în nenumărate înregistrări, că acest tip de alimentație, alături de rugăciune, a vindecat-o de cancerul ajuns deja în stadiul 4. Iar totul s-a întâmplat în doar trei luni. În trei luni, spunea ea, reușise să scape de boala necruțătoare.

Împreună cu o nepoată, și ea adeptă a acestui tip de alimentație, ea a postat pe YouTube nenumărate tutoriale, extrem de apreciate de public. Zeci, sute de oameni, au apreciat aceste filmulețe, trecând la acest tip de regim strict, care avea la bază o combinație de suc obținut din lămâie și ghimbir și fructe și legume proaspete, indiferent dacă erau sau nu bolnavi de cancer.

O nouă rază de speranță apăruse la orizont pentru acești bolnavi. Oamenii îi scriau, mulțumindu-i că există și că le-a deschis ochii pentru a găsi ”calea”.

Dar visul nu a ținut mult. Încă din vara lui 2017, nepoata femeii, cea care apărea împreună cu Mari în înregistrări, a dat de veste fanilor, tot pe Internet, că aceasta nu se simte deloc bine. Totul se întâmpla la circa un an de când Mari anunțase că se vindecase de cancer.

În toamnă, Mari era deja foarte grav bolnavă, cancerul ajungând în sânge și afectându-i toate organele majore. Inițial, acesta îi afectase ficatul și plămânii.

În scurtă vreme, Mari s-a stins. Nepoata ei, Liz, continuă însă să propăvăduiască acest stil de viață, convinsă fiind că motivul pentru care Mari a murit a fost acela că, la insistențele surorii sale, Mari mersese la chimioterapie și radioterapie. Liz e convinsă că acestea au întrerupt procesul vindecării, efectele benefice fructelor și legumelor.

Bineînțeles că părerile sunt împărțite. Cert este că duo-ul format din cele două și-a pierdut de atunci foarte mulți adepți.

Foto: YouTube

Vezi și Shannen Doherty  s-a vindecat definitiv de cancer. S-a întors pe platoul de filmare și arată senzațional. Nici nu zici că a fost la un pas de moarte

Citește și: