Fata s-a prezentat la medic după ce, în decursul ultimilor cinci ani, observase o umflătură la nivelul abdomenului. Când și când, tânăra se plângea de dureri.

Testele de sânge au fost inconcludente, motiv pentru care s-a apelat la un scaner tomograf. Așa s-a descoperit existenţa unei mase cu diferite densităţi, precum şi zone în care ţesutul se calcifiase. De fapt, aceste din urmă zone s-au dovedit a fi coaste și dinți.

Tânăra a fost diagnosticată cu foetus in foetu, sindromul geamănului dispărut. Practic, acesta nu s-a dezvoltat corespunzător și a fost absorbit în corpul surorii sale încă din viața intrauterină.

Astfel de cazuri rare apar la una din 500.000 de naşteri şi se manifestă în cazul sarcinilor multiple, când unul dintre fetuşi moare şi este absorbit de către mamă sau geamănul care supravieţuieşte.

Acest caz este unul cu atât mai neobişnuit cu cât, de obicei, o astfel de anomalie este descoperită până la 15 ani.

Echipa care s-a ocupat de acest caz a decis că respectiva masă trebuie extirpată din organismul tinerei, pentru a nu-i pune viața în pericol. Chirurgii care au luat parte la operație au declarat că au extirpat din corpul tinerei ceea ce părea a fi o fiinţă umană parţial formată. Masa extirpată conţinea coaste, dinţi, păr, grăsime, cartilaje, precum şi ţesuturi intestinale şi chiar neuronale.

Vezi și Caz medical șocant: Implantul contraceptiv i-a ajuns în plămân!

Citește și: