Piesa este un îndemn dedicat viitoarelor mămici să nu consume niciun pahar de alcool în timpul sarcinii. “Am grijă de noi” s-a lansat miercuri, 11 octombrie, pe canalul de YouTube ADDA Official și pe platforma DespreAlcool.ro și face parte din campania #9cu0 (9 luni cu 0 alcool). Experți, specialiști și personalități, printre care și Dana Rogoz, atrag atenția viitorilor părinți asupra riscurilor mari asociate consumului de alcool în timpul sarcinii.

Adda nu a băut niciun pahar de alcool în timpul sarcinii

“Mă bucur că fac parte din acest proiect minunat, mai ales că am devenit mămică și știu ce înseamnă grija și dragostea pentru copilul meu. Nu am făcut niciodată excese, cu nimic, iar când am rămas însărcinată mi-am dat seama că sunt 100% responsabilă de viața care crește în mine.

Toate deciziile pe care le iau în viață, le iau gândindu-mă la copilul meu. Pentru că vreau să fie bine din toate punctele de vedere. Și vreau să îi fiu exemplu. Pentru că, vrem nu vrem, copiii sunt oglinda părinților”, declară ADDA.

Adda este acum o mămică fericită, dar artista recunoaște că viața ei nu a fost tocmai roz după ce a născut. Iată de ce boală a suferit

”Niciun pahar de alcool în timpul sarcinii”, susține și Dana Rogoz

“Sunt foarte bucuroasă că sunt ambasadoare a campaniei #9cu0 și că prin acțiunile mele pot ajuta ca mesajul “9 luni cu 0 alcool” să ajungă la cât mai multe viitoare mămici. De exemplu, împreună cu colegii mei de la Teatrul Godot, am reușit să ajungem cu mesajul de responsabilizare la peste 1.600 de oameni care au venit să vadă piesa de teatru 30+ și continui cu drag acest demers”, a declarat Dana Rogoz, referindu-se la alte acțiuni din cadrul campaniei.

Dana Rogoz are o frumusețe de copil! Nu ai cum să nu-l adori!

Niciun pahar de alcool în timpul sarcinii – altfel, consecințele pot fi grave

Alcoolul consumat în timpul sarcinii poate avea consecințe grave asupra bebelușului, dar și asupra mamei. ”Printre posibilele riscuri se numără avortul spontan, nașterea prematură sau întârziată sau probleme grave de dezvoltare a bebelușului”, avertizează medicul pediatru, specialist în neonatologie Raluca Tocariu. ”Cercetarea realizată într-o comunitate pilot arată că peste un sfert dintre femeile participante consideră că o cantitate mică de alcool consumat ocazional, în timpul celor 9 luni de sarcină, nu dăunează mamei sau viitorului bebeluș”, a declarat psihologul Daniela Gheorghe, președintele Fundației Internaționale pentru Copil și Familie ”Dr. Alexandru Zugrăvescu”.

Prin campania #9cu0, platforma DespreAlcool.ro își propune să schimbe această percepție și să le convingă pe femei să nu consume niciun pahar de alcool în timpul sarcinii.

 

 

 

„Am grijă de noi” este produsă în studiourile DeMoga Music de către Marius Moga și Marius Mirică. Muzica și versurile sunt compuse de Marius Moga, Marius Mirică și ADDA, iar videoclipul este realizat în regia lui Codrin Roibu.

Citește și:

 

Sursa foto: 123rf.com