Nelu Tătaru a declarat pentru Știrile PRO TV că actuala criză s-ar putea termina la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, când restricțiile se vor ridica, treptat, pentru fiecare localitate în parte. Acesta a precizat că  speră ca în două luni ”să ieșim la capătul tunelului”, iar aceste ”sechele” care ne vor rămâne după aceste momente să ne învețe să fim mai responsabili.

Ministrul Sănătății a  subliniat că va trebui să conviețuim de acum cu acest Covid-19, dar cu respectarea unor reguli, precum evitarea locurilor aglomerate, igienă strictă și purtarea de măști și mănuși.

Ministrul Sănătății spune că acum e nevoie chiar și de mai multă precauție, chiar dacă restricțiile ar putea să fie ridicate de la sfârșitul lunii mai.

”Nu este momentul de relaxare, impune chiar și mai multă precauție. Suntem mai mulți care pot transmite această infecție. Dacă vom vedea la un moment dat că am depășit acel vârf, numărul de cazuri va fi în scădere, putem să ne gândim la o relaxare la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte. Nu poți da drumul dintr-odată la niște localități carantinate. Relaxăm, dar totuși cu niște reguli impuse: cu mască și cu mănuși”, a explicat Tătaru.

 

Ce trebuie să învățăm din sechelele momentului

Chiar și așa, actualele măsuri de protecție vor trebui păstrate mult mai mult timp, întrucât va trebui să conviețuim de acum înainte cu acet coronavirus.

”Va trebui să conviețuim de acum cu acest  COVID-19. Chiar dacă relaxăm, aceste măsuri- masca, igiena, mănușile- trebuie să rămână pentru o perioadă mult mai lungă, două- trei – patru luni. Evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanțierii sociale, menținerea unei atitudini precaute sunt cele care ne vor da viitorul urmărilor doi ani, când va trebui să conviețuim cu acest virus”, a precizat ministrul.

Demnitarul a vorbit despre sechelele care ne vor rămâne după această criză, sechele care trebuie însă să ne ofere și învățăminte.

”Ar trebui să ne rămână aceste sechele pe care le trăim în acest moment, sechele care trebuie să ne facă să mergem mai des să ne spălăm pe mâini când am venit de afară, să mai aerisim niște haine, să tușim într-o batistă, să stăm departe de oameni care strănută. Sunt multe lucruri care trebuie să ne rămână în minte după aceste momente”, a mai spus Nelu Tătaru pentru Știrileprotv.ro.

Ministrul Sănătății speră ca actuala criză să se sfârșească în două luni, moment în care teama noastră de acum să se transforme în încredere

”Eu sper ca după două luni de zile să ieșim la capătul tunelului și să spunem că am învățat ceva din acest lucru. Teama noastră trebuie să fie transformată în încredere și în precauție”, a afirmat Tătaru.

Citește și: