Mulți prieteni pe Facebook, mai multe probleme de sănătate

Potrivit unui studiu publicat de curând în revista Computers în Human Behaviour, dacă ai mulți prieteni pe Facebook, există riscul să te îmbolnăvești mult mai des.

Cercetătorii au descoperit că rețelele de socializare pot induce foarte ușor stresul în rândul utilizatorilor. Stresul este considerat una dintre principalele cauze ale slăbirii sistemului imunitar, bariera de protecție a organismului în fața numeroaselor boli.

Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au monitorizat un grup de studenți fără probleme de sănătate, pe o perioadă de 10 săptămâni. În acest interval, subiecții au răspuns mai multor întrebări legate de comportamentul lor pe Facebook. Mulți dintre ei au afirmat că rețeaua de socializare este un factor de stres, în special pentru cei care au mulți prieteni pe Facebook, iar analizele efectuate ulterior au relevat că tot aceștia erau cei care sufereau frecvent de afecțiuni respiratorii.

Astfel, studiul a scos la iveală că există o legătură de tip cauză-efect între problemele respiratorii și numărul de prieteni de pe Facebook.

„Se pare că persoanele care au cont pe Facebook sunt mai susceptibile să fie stresate sau anxioase și, astfel, riscă să dezvolte probleme de sănătate. Cei care vor să socializeze sau să se simtă mai fericiți probabil că nu vor obține asta holbându-se ore în șir la un ecran”, a declarat pentru PsyPost medicul Jay P. Campisi, autorul studiului.

Așadar, dacă vrei să te relaxezi butonând Newsfeedul, specialiștii sugerează să îți schimbi opțiunea, pentru că nu faci decât să îți supui mintea unui stres care, mai devreme sau mai târziu, va avea repercusiuni asupra stării generale de sănătate.

Sursa foto: 123rf.com