Femeia a dezvăluit că a trecut prin această exeriență  în urmă cu 12 ani, însă acum a decis să facă un tur pe la toate bisericile baptiste din SUA pentru a-și recunoaște păcatul și pentru a-și spune povestea. „Consider că vorbind deschis despre realitățile cu care se confruntă femeile și despre avort e foarte important. Avortul pare a fi o zonă așa cum am recunoscut în biserică în care lipsește sprijinul pe care ar trebui să-l primească femeile care trec prin această experiență. Nu spun că bisericile trebuie să susțină avortul, ci că aceasta este o realitate cu care se confruntă unele femei”, a spus aceasta.

Susan, în vârstă de 44 de ani, a declarat pentru CNN că avea 30 de ani când a luat această decizie grea de a avorta. Și asta, pentru că pe lângă presiunea muncii, era mama unui băiețel, iar mariajul ei de șapte ani se prăbușea. Ea și soțul ei de atunci au decis că nu este momentul potrivit de a aduce un copil pe lume și astfel a luat decizia de a face avort.

Experiența a fost foarte dureroasă pentru ea și a făcut-o să se simtă singură și vulnerabilă. Mai mult, după doar trei ani, ea și soțul ei s-au despărțit definitiv. „Am fost tristă din cauza deciziei mele atunci, însă consider că a fost cea mai bună decizie pe care puteam să o iau la vremea respectivă pentru familia mea”, a declarat aceasta, precizând însă că regretă faptul că nu are doi copii.

Chorley a început de anul trecut să țină seminarii și să vorbească prin toate bisericile despre experiența ei, în cadrul unui proiect al unui grup fondat în urmă cu câțiva ani cu scopul de a sprijini familile sau femeile care sunt nevoite să treacă printr-o astfel de încercare.

” Fie că ne place sau nu, avortul se întâmplă printre noi și este timpul să vorbim despre el”, a spus aceasta.