Ai putea fi surprisă să afli că a mânca cu mâinile poate fi mai benefic pentru sănătate decât să folosești tacâmurile. Nu te mai gândi la maniere și experimentează de ce este bine să mănânci cu mâinile. Bineînțeles, asta după ce te-ai spălat temeinic.

3 motive surprinzătoare pentru care este bine să mănânci cu mâinile. Acționează ca un senzor natural

De câte ori nu s-a întâmplat să te arzi pentru că mâncarea era prea fierbinte? Dacă mănânci cu mâinile, vei simți din timp că temperatura alimentelor nu este una potrivită și nu o vei mai duce la gură.

3 motive surprinzătoare pentru care este bine să mănânci cu mâinile. Așa îmbunătățești digestia

Există bacteriibune” și ”rele” prezente pe mâinile și pe degetele tale. Bacteriile ”bune” te protejează de cele relepe care le găsești și în mediul ambiant și le poți lua oricum.

Dacă mănânci cu lingură și furculiță, acestea nu vor mai ajunge în intestin, unde trebuie să-și facă treaba. Pe de altă parte, atunci când atingi mâncarea cu mâinile, creierul transmite un semnal pentru a produce sucuri diggestive și enzime necesare digestiei.

Ce se întâmplă dacă mănânci un avocado pe zi

3 motive surprinzătoare pentru care este bine să mănânci cu mâinile și să nu folosești tacâmuri. Reduci riscul de a face diabet de tip 2

Folosirea lingurii și furculiței te face să mănânci mai repede. De aceea, nivelul glicemiei poate crește brusc, ceea ce te face să ai un risc crescut de a face diabet de tip 2.

Un studiu publicat de Societatea Europeană de Endocrinologie în 2012 arată că oamenii care mănâncă prea repede au un risc de 2,5 ori mai mare de a suferi de diabet de tip 2 decât cei care mănâncă încet.

În plus, a savura mâncarea pe îndelete reduce și riscul de obezitate. Semnalul de sațietate apare după ce ai consumat mai puțină mâncare.

Citește și: Farfuriile colorate păcălesc creierul să mănânci mai puțin și mai sănătos

Sursa foto: 123rf.com