Ceaiul de hibiscus este bogat în antioxidanți și conține vitaminele A și C. De aceea, combate acțiunea distructivă a radicalilor liberi și reduce inflamațiile. Mai conține vitaminele din complexul B, cupru, zinc, fier și acizi grași Omega 3. În plus, un avantaj este că nu conține cofeină sau teină și are puține calorii (dacă îl bei neîndulcit). Iată și alte motive pentru care este bine să bei ceai de hibiscus zilnic.

10 motive pentru care este bine să bei ceai de hibiscus zilnic. Scade tensiunea arterială

Fiind bogat în antioxidanți și pentru că are proprietăți antiinflamatoare ajută la reducerea semnificativă a tensiuni arteriale. Este și un bun diuretic și va crește cantitatea de urină. Efectul pozitiv este că ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și la scăderea tensiunii arteriale.

10 motive pentru care este bine să bei ceai de hibiscus zilnic. Îmbunătățește starea de spirit

Ceaiul de hibiscus este benefic și pentru sănătatea mintală. Conține flavonoide care ameliorează depresia și îmbunătățesc starea de spirit.

De câte ori te simți descurajată, o cană cu ceai de hibiscus te poate ajuta să te simți mai bine.

10 motive pentru care este bine să bei ceai de hibiscus zilnic. Scade nivelul colesterolului

Pe lângă faptul că scade tensiunea arterială, ceaiul de hibiscus este eficient în scăderea nivelului de colesterol ”rău” (LDL). Poate preveni ateroscleroza și bolile de inimă.

Ce este agar-agar și de ce este bine să îl folosești

Contraindicații și precauții atunci când bei ceai de hibiscus

  • Dacă ești diabetică, monitorizează cu atenție glicemia atunci când bei ceai de hibiscus. Pot apărea variații neobișnuite.
  • Dacă iei medicamente pentru hipertensiune, monitorizează tensiunea atunci când îl consumi.

Nu bea ceai de hibiscus dacă:

  • ești hipotensivă;
  • iei un medicament care conține clorochină;
  • ești însărcinată sau alăptezi;
  • ai observat că ai o reacție alergică la hibiscus.

Beneficiile uimitoare ale ceaiului de mentă

Cum prepari ceaiul de hibiscus:

Adaugă două flori uscate de hibiscus la două căni de apă. Adu apa la fiert și lasă la foc mic timp de 5 minute. Strecoară și lasă să se răcească. Îl vei consuma călduț sau rece. Dacă vrei, îl poți îndulci cu o linguriță de miere. Se beau una sau două căni pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com