„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere. Din punct de vedere medicamentos, eu folosesc o schemă de imunitate de foarte mulți ani. Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop, duminică, la Antena 3.

Vezi lista cu alimente bogate in vitamina D!

Monica Pop consideră că au fost exagerate măsurile pentru stoparea pandemiei

Mai mult, într-un interviu pentru Marius Tucă Show, Monica Pop și-a spus părerea sinceră despre pandemia de coronavirus și efectele acesteia asupra populației. Medicul  este de părere că măsurile impuse de autorități pentru stoparea răspândirii noului tip de coronavirus au fost exagerate și că boala nu este de fapt atât de gravă pe cât se vehiculează și de-a lungul timpului au existat boli mult mai grave decât infecția cu noul coronavirus. Ea atrage atenția și asupra unui aspect foarte important: pacienții cu boli grave care au fost neglijați în această perioadă.

Totodată, ea susține că după data de 15 mai sistemul medical va face cu greu față la trierea pacienților. Monica Pop a ținut să sublinieze faptul cp închiderea policinicilor a ținut de anumite orgolii politice și nu a fost de fapt o măsură care să vină în sprijinul pacienților.

„Am fost blamați pe toate canalele de atâția ani, eu mă bucur că s-a reabilitat într-un fel imaginea medicilor. Ce nu este normal este că cei de la conducere nu au înțeles că există și alte boli în paralel cu COVID-ul. Unde se vor realiza aceste consultări?

Va fi foate greu pentru medici. Măsurile au fost exagerate, au fost și boli mai mari decât ce a fost acum. Policlinicile nu trebuiau închise, nedeschiderea lor ține de orgoliile politice ale celor care ne conduc. Trierea va fi grea, oamenii nu au răbdare. Cred că boala există, dar nu este un pericol așa de mare cum se vorbește și măsurile au fost exagerate” a spus Monica Pop.

Citește și: