Șamponul pentru bebeluși are și o mulțime de alte utilizări. Află care sunt cele 5 moduri în care poți folosi șamponul pentru bebeluși și pentru alte scopuri.


Moduri în care poți folosi șamponul pentru bebeluși: Demachiere

Dacă șamponul pentru bebeluși este suficient de blând pentru scalpul copilului tău, atunci este rezonabil să fie suficient de blând pentru tenul tău. Dermatologii recomandă adesea persoanelor cu eczeme (dermatită seboreică) să folosească șampon pentru bebeluși pentru a-și spăla fața în fiecare zi.

Citește și: Pudra pentru bebeluși. La ce o mai poți folos

Îndepărtarea bandajelor adezive

Pe copil îl doare atunci când îi smulgi leucoplastul? Poți freca bandajul cu o picătură de șampon pentru bebeluși pe adeziv. Se va scoate mai ușor și fără duere. În plus, samponul pentru bebeluși ajută la îndepărtarea adezivului rămas.

Citește și: Baia unui bebluș. Cum îi faci baie și ce trebuie să folosești

Moduri în care poți folosi șamponul pentru bebeluși: Curățarea sinusurilor


Un irigator nazal te poate ajuta să îți păstrezi sinusurile curate și să scapi de sforăit. Dacă adăugi o picătură de șampon pentru bebeluși (o jumătate de linguriță la o cană cu apă sărată), te poate ajuta să scapi de o infecție a sinusului. Dacă nu ai irigator nazal, poți prepara soluția și să o aspiri pe nas, după care sufli bine și elimini soluția. Faci acest procedeu deasupra unei chiuvete.

Șamponul pentru bebeluși poate trata inflamațiile minore ale ochilor

Ai pleoapele roșii și te mănâncă ochii? Poți avea blefarită, o afecțiune obișnuită cauzată de bacterii. Simptomele includ mâncărimi, roșeață, arsură și crustă pe pleoape la trezire. Tratamentul presupune menținerea pleoapelor curate și libere de cruste. Aplică o compresă caldă pentru a slăbi crusta, apoi spală-te în jjurul ochilor cu un amestec de apă și șampon pentru copii. În acest caz, este necesară și vizita la medicul oftalmolog.

Moduri în care poți folosi șamponul pentru bebeluși: Spală periile de machiaj

Periile de machiaj murdare pot fi un teren de reproducere pentru bacterii. Acest lucru îți poate amenința sănătatea și tenul, declanșând acnee și erupții cutanate. Periile murdare pot răspândi, de asemenea, o infecție gravă cauzată de E. coli sau o infecție cu stafiloc sau fungică. Poți spăla periile la fiecare șapte până la 10 zile într-un amestec de apă și șampon blând.

Sursa foto: 123rf.com