Organizația Mondială a Sănătății a publicat pe site-ul propriu câteva din aceste mituri despre coronavirus și a explicat cât adevăr au în ele. Nu uita să te speli pe mâini și să nu-ți atingi fața, nasul sau ochii atunci când nu ai mâinile curate.

Mituri despre coronavirus. Temperaturile ridicate împiedică răspândirea virusului

Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 ° C NU împiedică infectarea cu COVID-19.
Poți contacta COVID-19, indiferent cât de însorită sau călduroasă e vremeas. Pentru a te proteja, asigură-te că îți cureți mâinile frecvent și eviți atingerea ochilor, gurii și a nasului.

Mituri despre coronavirus. Clătirea nasului cu soluție salină previne boala

Nu există dovezi că clătirea regulată a nasului cu soluție salină a protejat oamenii de infecțiile cu noul coronavirus. Există câteva dovezi limitate despre clătirea regulată a nasului cu soluție salină care poate ajuta oamenii să se recupereze mai repede de răceala comună. Cu toate acestea, nu s-a demonstrat faptul că clătirea regulată a nasului previne infecțiile respiratorii.

Mituri despre coronavirus. Usturoiul previne boala

Usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă din focarul actual potrivit căruia consumul de usturoi a protejat oamenii de noul coronavirus.

Citește și: Recomandările medicului specialist pentru pacienții cu diabet, expuși la infecția cu coronavirus. Ce faci dacă crezi că te-ai îmbolnăvit

Mituri despre coronavirus. Antibiotice tratează Covid-19

Mulți se întreabă dacă antibiotice sunt eficiente în prevenirea și tratarea noului coronavirus. Nu, antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor, numai a bacteriilor. Noul coronavirus (2019-nCoV) este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament. Cu toate acestea, dacă ești spitalizată pentru Covid-19, este posibil să primești antibiotice, deoarece este posibilă co-infecția bacteriană.

Mituri despre coronavirus. Alcoolul previne boala

Consumul de alcool nu te protejează împotriva COVID-19 și poate fi periculos. Consumul frecvent sau excesiv de alcool vă poate crește riscul a numeroase probleme de sănătate, printre care hipertensiunea arterială, bolile cardiace sau hepatice. Pe acest fond, simptomele după îmbolnăvirea cu Covid-19 pot fi mai puternice.

Citește și: Coronavirusul se transmite prin înțepătură de țânțar sau căpușă? Răspunsul lui Adrian Streinu-Cercel

Mituri despre coronavirus. Bea ceva cald sau fă o baie

Baia fierbinte nu împiedică îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Temperatura normală a corpului dvs. rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura băii sau a dușului. De fapt, a face o baie fierbinte cu apă extrem de fierbinte poate fi dăunătoare, deoarece te poți arde. Nici ingerarea de băuturi fierbinți nu este indicată, deoarece duce la arsuri ale esofagului și dureri în gât.

Sursa foto: 123rf.com