Mirosurile corpului, un bun indicator

Oricât ar părea de ciudat, corpul poate emana un miros pregnant de acetonă. Este un indicator al faptului că suferi de diabet de tip 1, mirosul fiind rezultatul procesului numit chetoacidoză. Pe lângă halena asemănătoare acetonei, semne ale diabetului sunt și urinarea frecventă, setea excesivă și pierderea în greutate.

Citește și : Poveste de viață: 13 aduce noroc în viață. Trebuie doar să crezi în acest număr.

Picioarele urât mirositoare, infecție cu o ciupercă

Piciorul atletului sau Tinea pedis este o infecție cutanată superficiala care debutează, de obicei, la nivelul tegumentelor ultimelor două spații interdigitale și care ulterior se poate extinde, afectând toată suprafața tălpii. Mirosul piciorului afectat de această boală este greu de suportat. La primele semne trebiie luate măsuri. Așadar, dacă pielea dintre degete se înroșește, devine uscată, se crapă, înseamnă că bacteriile își fac de cap. Tratamentul, care trebuie prescris de medic, poate dura de la 4 la 5 săptămâni. Atenție, netratată, boala devine cronică și poate ataca sistemul imunitar.

Fecalele indică intoleranța la lactoză

Că excrementele miros urât știm cu toții. Însă, când observăm un miros al acestora mai greu de suportat ca de obicei, e un semn de îngrijorare. De ce? Gazele și fecalele insuportabile ar putea indica intoleranța la lactoză sau malabsorbție. În cele mai multe cazuri, medicul recomandă o dietă fără lactate, dar numai după teste minuțioase. Atunci când e vorba de malabsorbție, aceasta poate fi asociată unor alte afecțiuni serioase. Printre acestea, sindromul colonului iritabil.

Halitoza, semn de apnee nocturnă

Halitoza este mirosul modificat al respirației, extrem de neplăcut. Pe lângă halena cauzată de îngrijirea precară a danturii, mai este o altă cauză. Apneea nocturnă. Oamenii care dorm cu gura deschisă favorizează dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucală. Nefiind bine irigată cu salivă, gura este invadadată de bacterii care duc la mirosul greu de suportat.

Citește și: