Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci grăsimi

Mirosul de pâine –  Senzația că te afli lângă un cuptor care coace pâinea o poți avea lângă o persoană care suferă de mai multe afecțiuni. Spre exemplu, dacă omul de lângă tine are febră tifoidă, atunci mirosul este extrem de puternic. Dar și cei care sunt infectați cu salmonella au un astfel de miros. Se recomandă hidratare puternică și un tratament recomandat de medic, cu antibiotice.

Mirosul de mere- Acest miros aopare mai ales în rândul acelora care experimentează complicații ale diabetului. Chetoacidoza, căci despre aceasta e vorba, este legată de prezența unor compuși anume (corpi cetonici) în sânge și depinde de carența de insulină și de excesul de glucagon, hormonul excretat de pancreas care tinde să crească glicemia. Riscul cel mai mare îl prezintă cei suferinzi de diabet de tip 1. Așadar, mirosul de mere apare în urma unor reacții chimice de organism ce declanșează acidoza metabolică.

Mirosul de prăjituri indică infecții bacteriene

Mirosul de prăjituri– Oricât de plăcut este acest miros, persoana care emană prin toți porii o astfel de aromă poate suferi de afecțiuni serioase. Cel mai adesea, este vorba de o patologie infecțioasă determinată de bacteria Corinebacterium diphtheriae care produce o toxină care atacă funcțiile celulare, mai ales pe cele ale inimii, rinichilor, sistemului respirator și ale sistemului nervos.

Miros de ”măcelărie”- Ai pășit, cu siguranță, într-o măcelărie plină cu carne proaspăt tranșată. Un astfel de miros e întâlnit în rândul celor care suferă de așa numita febră galbenă, infecție cauzată de un flavivirus. Patologia, transmisă prin înțepătura țânțarului Aedes, e endemică în zonele tropicale din Africa sau America centrală și de Sud.  Această infecție poate fi mortală dar se poate preveni prin vaccinuri specifice.

Mirosul de bere– Acest miros emanat de trup este specific bolnavilor de limfadenită tuberculoasă. Boala e întâlnită mai ales în Marea Britanie și Franța, dar cazurile sunt în ultimii zeci de ani, destul de rare.  Sunt afectate persoanele care au imunitatea la pământ sau se află într-o stare de malnutriție severă. Tratamentul e îndelungat și e pe bază de antibiotice.

Citește și: