„Rămân la acele discuții și la acele previziuni în care vârful va fi la 7-10 zile după Sărbătorile Pascale, având în vedere și mișcarea din aceste zile. Depinde doar de noi dacă acest vârf va fi mai abrupt, cu cazuri multe, cu cazuri severe, cu cazuri grave sau va fi un vârf mai lent, pe care să-l putem gestiona corect, ca și pacienți care sunt internați cu forme ușoare, asimptomatice, care pot fi externați și internați cei care fac boala între timp.

Depinde doar de noi, în contextul în care avem un personal medical valid, dar, în același timp, avem și populația care respectă acele reguli de izolare voluntară, de distanțare socială.

Știu că sunt niște Sărbători Pascale, știu că ziua este mai mare, știu că ziua este frumoasă, dar trebuie să ne gândim că sunt niște sărbători pascale diferite de alte sărbători și le putem petrece și le putem trăi într-un mod care să ne permită ca anul viitor să le trăim împreună”, a spus ministrul a TVR1.

Autorităţile au stabilit reguli speciale pentru organizarea sărbătorilor pascale. Ministerul de Interne a încheiat un acord cu Biserica Ortodoxă Română pentru aplicarea noilor măsuri valabile în vinerea şi sâmbăta Mare, dar şi în noaptea de Înviere. Astfel, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că românii vor putea primi Paști vineri și sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari și de către patrulele MAI.

Vezi și Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunță în ce condiții se va lua Lumina de Paște. Concret, ce avem voie să facem și ce nu

Citește și: