„În cazul în care vom avea o transmitere accentuată în comunități, nerespectarea unor reguli, putem merge și la mai multe cazuri, 15.000-20.000 dacă nu avem acele precauții.

Mențin ce am spus și acum patru și opt săptămâni: izolare voluntară la domiciliu”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a adăugat că trebuie să ne obișnuim să conviețuim încă două sezoane cu acest virus

„Nu vom avea aceeași manifestare. O parte din populație se va imuniza, o parte va respecta niște precauții pentru că venim de pe o pandemie cum n-a mai fost. Acea etapă sezonieră se va transforma în etapă gripală. Depinde de noi dacă o vom transforma într-o simplă gripă sezonieră și să vină un moment când vom stabiliza un virus din care să putem face un vaccin. (…)

Ar mai putea fi un vârf în toamnă, dar nu de amploarea aceasta. Depinde de noi dacă va fi vârf sau o simptomatologie frustă respiratorie superioară”, a spus sursa citată.

Nelu Tătaru a spus că numărul de cazuri raportat va fi influențat de modul în care ne vom comporta în perioada sărbătorilor pascale.

„Am spus la început că vom fi pe un vârf la șapte, zece zile după sărbătorile de Paște. Acest vârf se va duce mai târziu și va fi mai abrupt după ce facem în aceste zile. Menținem izolare, menținem distanțarea, atunci putem avea același parcurs pe care îl avem acum până în 20 – 25 aprilie, urmând că după cele șapte, zece zile de după Paște să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi. Poate după 15 mai vom vedea o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta”, a mai spus Tătaru.

Vezi și Ministerul Sănătății, despre ce se va întâmpla în momentul de vârf al îmbolnăvirilor de coronavirus

Citește și: