Vestea bună este că există metode naturale naturale pentru reglarea metabolismului. Acestea fac ca arderile interne să fie mai intense și să tu te mai îngrași sau chiar să slăbești. Pe lângă acestea, oricum ar fi vremea de afară, ar trebui să faci o jumătate de oră de mișcare pe zi. Dacă este în aer liber, ai și un bonus: frigul te face să arzi mai multe calorii.

Metode naturale naturale pentru reglarea metabolismului – Turmericul

Turmericul este de folos în numeroase afecțiuni, inclusiv cancer, diabet și afecțiuni cardiace. În plus, ajută la ”urnirea” metabolismului, ajutând corpul să consume energia de care are nevoie. Curcumina, substanța activă din turmeric, stimulează detoxifierea ficatului. Un corp plin de toxine nu poate pierde în greutate.

Metode naturale pentru reglarea metabolismului: lecitina

Lecitina este cunoscută, mai ales, pentru rolul său de a întreține buna funcționare a celulelor nervoase. Mai puțini știu că lecitina este un stimulent natural al metabolismului. Ajută corpul să scape de grăsime și ține sub control colesterolul. Surse alimentare naturale de lecitină sunt gălbenușul de ou, organele (rinichi, ficat, intestine), nucile și spanacul. Mai poate fi luată ca supliment alimentar.

Alga brună, indicată în hipotiroidie

Alga brună conține iod, care susține glanda tiroidă, cea care dirijează metabolismul. Este folosită mai ales în caz de hipotiroidie. Diminuează sau previne formarea gușei. Este utilă și în cazul femeilor care au ciclu menstrual neregulat, sindrom premenstrual sau dureri menstruale. Poate fi consumată ca gustare sau se pot lua suplimente alimentare cu algă brună. Este contraindicată persoanelor care suferă de hipertiroidie, femeilor însărcinate sau care alăptează.

Citește și: Nu mănânci, dar te îngrași? Iată 6 posibile cauze!

Sursa foto: Shutterstock