CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

O bună hidratare a organismului te ajută să fii în formă, să ai suficientă energie. Deshidratarea te poate face să ai dureri de cap sau probleme de concentrare. Deshidratarea poate agrava anxietatea și depresia. De aceea, este bine să folosești aceste metode de hidratare a organismului și să te asiguri că organismul tău are suficiente lichide.

Meme-uri vizuale

Dacă nu uiți să bei apă, lupta este pe jumătate câștigată. Pune prin casă sau la birou indicii vizuale care să-ți amintească să te hidratezi. O metodă foarte eficientă este să plasezi o sticlă de apă viu colorată pe birou și să iei câte o înghițitură de fiecare dată când o observi. Mai poți să-ți pui în locuri unde te uiți des hârtii care să te îndemne să bei apă. Există persoane care chiar și-au tatuat pe mână: ”Bea apă!”

Metode de hidratare a organismului: Pauze de hidratare

Programează pauze pentru a bea apă. Pune o alarmă la fiecare două ore pe telefon pentru a-ți reaminti să bei un pahar cu apă. În timp ce faci asta, ridică-te de la birou. Fă câteva exerciții de gimnastică timp de cinci minute sau mergi pe jos. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, un stimulent al bunei dispoziții.

Citește și: Hidratarea pe timpul verii. Iată cele mai bune metode!

Adăugă puțină aromă

În timp ce apa simplă este cea mai sănătoasă opțiune, mulți oameni consideră că este fadă și nu simt nevoia să bea. Pentru a reuși să-ți hidratezi bine organismul și a bea suficientă apă, adaugă câteva picături de suc de lămâie sau lime. Mai poți adăuga în apă diverse fructe cu un conținut caloric redus, pentru a da gust. Totuși, nu este indicat să o îndulcești, pentru că vei avea un aport crescut de zahăr.

Metode de hidratare a organismului: Ține evidența

O modalitate dovedită de a construi obiceiuri sănătoase este să ții evidența. Ai putea să înregistrezi fiecare pahar de apă băut în aplicația de fitness a telefonului sau pe ceasul inteligent. Ai putea bifa într-un calendar, trimite un mesaj unui prieten etc.

Citește și: Cele mai bune metode de hidratare

Stil de viață sănătos

Dacă vei folosi aceste metode de hidratare a organismului, vei reuși să implementezi obiceiul de a bea mai multă apă. Totuși, hidratarea este doar o parte a menținerii organismului în stare bună. Pentru a avea un stil de viață mai sănătos, asigură-te că ai o dietă echilibrată, dormi suficient, faci exerciții zilnice și reduci stresul.

Sursa foto: 123rf.com