Matt Morgan, un medic din Anglia,  are 40 de ani și este tatăl a doi copii. El lucrează  în ture de câte 13 ore timp de 4 zile pe săptămâna la secția de terapie intensivă de la spitalul universitar  din Cardiff, University Hospital of Wales, unde sunt tratați pacienți infectați cu COVID-19.

Încă de la începutul pandemiei, acest virus i-a luat doi colegi, fapt pentru care a decis să-I scrie un mail emoționant  soției sale, cu titlul „În caz că mor”. Și asta pentru că s-a gângdit că probabil va sfârși precum colegii ei și nu va putea să-și ia rămas bun de la nevasta sa, având în vedere că familile pacienților cu COVID-19, care mor, nu au voie deloc să intre în contact cu bolnavul, nici înainte să-și dea ultima suflare.

El a declarat  pentru The Times că nu i-a scris acest mail pentru a-i insufla frică, ci l-a scris ținând cont de incertitudinea bolii. De asemenea, el i-a lăsat soției sale, Alison,  și parolele și locația documentelor importante, pentru ca ea să le poată găsi cu ușurință.

„Soția mea Alison este foarte supărată. Aseară, i-am trimis un email intitulat . I-am lăsat toate parolele mele și locația celor mai importante documente”, a dezvăluit  medicul.

Matt mărturisește că în mail i-a spus soției sale că ea este iubirea vieții lui, îi dezvăluie ce-și dorește pentru fetele lui, dar și că vrea ca trupul lui să fie donat pentru practică în medicină.

”Am avut o viață minunată, am călătorit, am petrecut, am avut doi copii minunați, am petrecut timp cu prietenii și cu familia, am făcut lucruri la care nu visam niciodată. Îmi iubesc jobul, chiar dacă nu e ușor și poate fi chiar periculos. Să alin viețile oamenilor e cel mai plăcut sentiment din lume”, a scris el în mail

„Nu sunt speriat, cuvântul pe care aș putea să-l folosesc e incertitudine. Sunt atât de multe lucruri necunoscut despre acest virus”, a spus Matt, explicând astfel motivul pentru care a decis să scrie acest mail.

Alison, soția bărbatului, este învățătoare și a mers la muncă în tot acest timp, pentru a le preda elevilor.

Matt a povestit că pe canapelele albastre pe care el și colegii lui aveau „discuții dificile, râdeau sau plângeau, acum sunt folosite mai mult ca oricând”.

”Ultimele patru săptămâni le-am resimțit ca și patru luni. Avem grijă de pacienți în stare critică, care sunt infectați cu noul coronavirus. Spitalul e de nerecunoscut. Au adus noi paturi pentru bolnavi, avem angajați noi care să ajute la îngrijirea pacienților. Totul s-a schimbat în jurul nostru, iar ce lipsește sunt oamenii dragi ai bolnavilor. Dacă înainte holurile erau pline de oameni, acum ele sunt goale.”, a mai scris medicul.

De asemenea, el a explicat că învață să trateze bolnavii de coronavirus prin conferințe pe care le are cu medicii din China și din Italia.

”Doctori din China și din Italia ne explică cum să folosim echipamentul de protecție, cum putem să folosim un ventilator pentru mai multe persoane. Vorbim des fie prin e-mail, fie pe WhatsApp.”, a mai spus el.

Citește și: