Utilizat în 50 de țări, SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC deține o tehnologie direct digitală, permițând vizualizarea imediată, atât a proiecțiilor, cât și a imaginii 2D și a imaginii recompuse 3D a sânului. Inovaţia este reprezentată de Softul C-view, prin intermediul căruia se realizeză imagini 2D în timpul vizualizării imaginilor de tomosinteză, eliminând expunerea ulterioară la radiaţiile X şi reducând gradul de iradiere a sânului.

Ce se înțelege prin mamografie digitală cu tomosinteză

Tomosinteza sau mamografia tridimensională (3D) a sânului reduce interferența și suprapunerile de țesut prin captarea de imagini tridimesionale ale sânului și evidențiază mult mai ușor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sânul dens, care prezintă un risc crescut. Procedura este mai puțin dureroasă, sânul fiind așezat între un compresor și o placă detector. Beneficiile mamografiei digitale cu tomosinteză sunt considerabile: detectarea cu acurateţe a cancerului, reducerea numărului de reexaminari și, implicit, a costurilor aferente. Mai mult, procedura înregistrează performanțe crescute în examinarea țesutului mamar cu densitate mare, imaginile rezultate fiind disponibile pentru citire imediată și stocare într-un istoric personal al pacientului.

hero_Selenia_Dimensions

“Mamografia digitală cu tomosinteză este un instrument deosebit de valoros deopotrivă pentru medici şi pacienţi. Acesta permite o mai bună vizualizare a leziunilor şi o scurtare a duratei procedurii; reduce iradierea şi expunerile suplimentare şi imbunătăţeşte diagnosticul mamografic la persoanele cu sân dens”, spune dr. Mihaela Sebeni, medic primar radiologie imagistică medicală cu competențe în tomografie computerizată, senologie imagistică, ultrasonografie generală.

Mamografia digitală cu tomosinteză se recomandă, cu precădere, în cazul predispoziției pacientului la cancerul mamar (existența în familie a unor factori de risc de cancer mamar și a unui istoric personal care favorizează apariția bolii), pentru a descoperi leziuni noi sau pentru o a doua opinie.
Selenia Dimension 3D Hologic este considerat lider în mamografia digitală, revenindu-i premiul „Best in KLAS 2013”. Selenia Dimension 3D Hologic va fi disponibil în clinica SANADOR Victoriei începând cu data de 5 mai, iar medicii care efectuează mamografia digitală sunt: Dr. Mihaela Sebeni, Dr. Tiberiu Kiss, Dr. Ciocoiu Marlena, Dr. Sârbu Oana și Dr. Mihaela Bărbulescu. Detalii găsești pe www.sanador.ro

Sursa foto: wikipedia.org