Rezultatele preliminare ale unui studiu clinic au arătat că medicamentul antiviral experimental Remdesivir, al companiei de biotehnologie Gilead Sciences,  ajută anumiţi pacienţi să se refacă mai rapid după boala provocată de noul coronavirus, potrivit unui anunț făcut de Dr. Anthony Fauci.

Potrivit studiului, pacienţii trataţi cu Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% faţă de cei care au primit placebo, Fauci precizând că rezultatele studiului sunt „extrem de importante”.

Rezultatele preliminarii ale unui Compania Gilead a anunţat miercuri că Remdesivir a ajutat la îmbunătăţirea şanselor de vindecare ale pacienţilor bolnavi de COVID-19, studiul gestionat de autorităţile guvernamentale oferind date suplimentare care sugerează că medicamentul este mai eficace dacă este administrat la începutul infecţiei.

 

De altfel, după rezultatele proimițătoare al studiului realizat în SUA, și România va primi 30 de doze de Remdesivir pentru tratamentul COVID-19. Medicamentul, un antiviral conceput pentru Ebola, va fi pus la dispoziţia ţării noastre de către compania producătoare.

„ Într-o primă etapă, compania va pune la dispoziţie un număr de 30 de doze de tratament, cu posibilitatea de suplimentare, în funcţie de capacitatea de producţie a acesteia. România şi-a manifestat interesul pentru creşterea numărului de doze şi a numărului de centre de tratament”, a transmis ANMDMR.

Preşedintele Agenţiei, Roxana Stroe, a declarat, pentru Mediafax, că cele 30 de doze vor ajunge la pacienţi de la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.