În plină pandemie de coronavirus, medicii din Constanța au transmis un mesaj pentru oameni, în care îi roagă să rămână izolați.

 

„Ne luptăm cu un inamic nevăzut şi nu ştim la ce să ne aşteptăm pe viitor. Dacă lumea va înţelege să stea în casă, este posibil să rupem acest lanţ epidemiologic, modalitatea de transmitere de la o persoană la alta şi în acest fel, numărul de infectaţi se va menţine la un nivel constant, scăzut.  Noi am depus un jurământ că vom îngriji pacienţii în orice situaţie şi facem tot ce putem pentru a nu ajunge în acele situaţii în care sistemul sanitar să fie depăşit. Ne străduim din răsputeri să facem tot ce ţine de noi. Vom extinde instalaţia de oxigen în tot spitalul“, au declarat  aceştia pentru Adevărul.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

„Încercăm să ne aprovizionăm cu materiale sanitare, am regândit circuitele în aşa fel încât să nu existe risc de infecţie interioară de spital şi  ne străduim din răsputeri să facem tot ce ţine de noi în acest moment pentru a nu ajunge în situaţia în care vom fi depăşiţi de ceea ce se întâmplă.  Formele grave se datorează unor pneumonii şi pentru aceasta, pacienţii au nevoie de oxigen. Instalaţia de oxigen este foarte importantă, esenţială în tratamentul acestor bolnavi, de aceea încercăm să o extindem în afara secţiei de terapie intensivă, adică în tot spitalul. Ne este greu, dar ne-am organizat şi lucrăm 24 de ore din 24.  Avem echipamente, suntem pregătiţi, însă am constatat că aceste echipamente se consumă într-un ritm foarte accelerat, de aceea avem nevoie în continuare de capeline, mănuşi, măşti, combinezoane, halate. Locuitorilor oraşului le transmitem să stea acasă.  Pericolul poate să fie destul de mare pentru că este o boală la început, un virus care afectează în special pacienţii vârstnici, cu alte afecţiuni, dar este posibil să avem si surprize. Este clar că sunt afectaţi şi tinerii şi copii, noi în spital avem şi cazuri de copii şi de tineri şi de bătrâni. Majoritatea au o evoluţie bună, dar nu ştim ce va urma.  Atenţie mare când mergem la cumpărături! Trebuie să păstrăm neapărat distanţa de 2 metri, să nu stăm mai mult de 15 minute în contact unii cu alţii. Dacă lumea va înţelege să stea în casă, este posibil să rupem acest lanţ epidemiologic“., a declarat Dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Citește și: