Culoarea sa interioară verde intensă și gustul acrișor îl transformă într-un fruct deosebit, folosit adesea la decorarea torturilor, tartelor și a altor dulciuri. Poate fi consumat în salate de fructe sau simplu, ca atare.

Printre beneficiile unice pentru sănătate ale acestui fruct, se numără: îmbunătățirea somnului, creșterea acuității vederii, sănătatea sarcinii în cazul femeilor gravide sau protecția și îngrijirea pielii.

Kiwi te ajută să dormi mai bine

Kiwi reprezintă o sursă foarte bună de serotonină, o substanță care stimulează somnul. Conform unui studiu, kiwi contribuie la un somn mai odihnitor și crește numărul de ore total de somn. În plus, kiwi te poate ajută să adormi mai ușor, să nu te mai trezești pe parcursul nopții și să ai un somn profund. Se consideră că acest fruct reprezintă un sedativ natural ca urmare a flavonoizilor conținuți, printre care catechine care se găsesc și în ceaiul verde, quercetină, rutină. Aceste substanțe reglează activitatea centrilor din creier care coordonează somnul.

Kiwi îți îmbunătățește vederea

Kiwi conține niște compuși chimici cu rol major în procesul vederii, respectiv luteina și zeaxantina. Aceștia, împreună cu vitamina A protejează ochii de degenerarea maculară, de cataractă și de alte afecțiuni oculare. Adaugă cât mai des în alimentația ta kiwi pentru a-ți menține vederea ageră și ochii sănătoși.

Kiwi este recomandat în sarcină

Acest fruct reprezintă alimentul perfect pentru gravide, deoarece conține o cantitate ridicată de acid folic. Acidul folic contribuie la prevenirea defectelor de tub neural la făt, fiind esențial pentru dezvoltarea creierului. În plus, kiwi conține substanțe nutritive precum vitamina C, E, K și antioxidanți naturali care contribuie la bunul mers al sarcinii și la dezvoltarea adecvată a fătului, protejând în același timp viitoarea mamă de îmbolnăviri.

Kiwi protejează pielea

Kiwi conține o cantitate ridicată de vitamina C care contribuie la sinteza de colagen, menține pielea fermă și grăbește vindecarea leziunilor acesteia. Vitamina E din kiwi ajută la reducerea ridurilor fine deja existente și previne apariția altora noi. Cantitatea ridicată de antioxidanți din kiwi are un puternic rol antiîmbătrânire, contribuind la refacerea cutanată. Putem spune pe drept cuvânt că acest fruct reprezintă echivalentul unei creme antiage cu adevărat eficiente.

Foto: Pixabay