Testul Maintrac a fost conceput să le redea pacienților cu cancer ceva ce credeau că au pierdut: controlul asupra evoluției stării lor de sănătate. Acest test, disponibil și în România exclusiv prin Torus Pharma, monitorizează celulele tumorale din sânge (celule eliberate de tumori) și în funcție de evoluția lor poate indica succesul sau eșecul terapiei.

Astfel, Maintrac îi permite bolnavului să nu aștepte la nesfârșit testând tratamente care poate nu i se potrivesc, să irosească timp atât de prețios și să-și piardă puterile luptând cu efecte adverse care puteau fi evitate. Îi oferă din start posibilitatea unui tratament personalizat și eficient. Maintrac îi poate spune oricând dacă schema de chimioterapie în care a intrat sau în care este programat să intre este sau nu cea potrivită pentru el. E simplu: dacă pe parcursul chimioterapiei, testul Maintrac arată un număr în scădere al celulelor tumorale, atunci tratamentul funcționează. Dacă celulele cresc, atunci ar trebui schimbat ceva în terapie.

„Dar testul Maintrac face mai mult decât să spună că medicamentele pe care le primim sunt cele potrivite sau nu – prin utilizarea unor doze standard de medicamente în laborator, specialiștii pot spune cu ce trebuie înlocuită medicația actuală dacă nu vine cu rezultatele sperate. Pot fi testate 6 citostatice sau o combinație a lor, ca să ne dăm seama care funcționează cel mai bine. Iar după terminarea tratamentului, tot Maintrac este cel care poate indica riscul de recidivă înainte ca aceasta să se transforme în metastaze văzute de medici la computerul tomograf sau la radiografie”, explică doctor Isabela Komporaly, managing partner Torus Pharma. Testul Maintrac monitorizează numărul celulelor tumorale și dacă pacientul este sub alt tratament – cel naturist, de pildă.

“Când primești acest diagnostic și începi un anume tip de tratament, ai mereu senzația că participi la o loterie, că este o chestiune de noroc să afli că medicamentele primite au funcționat, că nimic nu este și nu poate fi sigur în privința tratării. Acum, mulțumită acestei tehnici germane, lucrurile nu mai stau așa. În orice moment poți să ai informații despre cât de bine funcționează tratamentul care ți s-a propus. Este un ajutor în plus în echipa medic-pacient, un ajutor cu adevărat vital”, adaugă Isabela Komporaly.

Tehnica germană Maintrac este auditată repetat și acreditată în Europa, fiind validată și publicată în jurnale din intreaga lume. Pentru detalii despre acest test revoluționar intrați pe www.testulmaintrac.ro

Sursa foto: pixabay.com