Magnetodiaflux este o formă de fizioterapie, sigură și neinvazivă. Folosește undele electromagnetice, în scopuri curative și de reabilitare, capabile să interacționeze cu celulele fără a provoca o creștere a căldurii corpului.

Magnetodiaflux stimulează regenerarea celulară

Magnetodiaflux servește la stimularea regenerării celulare și este utilizată mai ales în cazul fracturilor care trec printr-un proces de vindecare greu. Dar este utilă și pentru osteoporoză și dureri musculare. Această procedură folosește câmpuri electromagnetice generate de curenți de joasă frecvență (50 sau 100 Hz). De asemenea, utilizează efectele terapeutice ale câmpului magnetic în aplicații generale sau locale asupra țesuturilor.”, aflăm de la dr. balneolog Otilia Oprișan.

În ce constă tratamentul prin magnetodiaflux

Magneții metalici se aplică pe piele sau aproape de piele, fie direct, fie sub formă de brățări, coliere, centuri sau sub forma unor pachete care se aplică în zona cu probleme. Se pot folosi de asemenea perne, saltele sau pături. Centurile magnetice conțin mai mulți magneți și sunt disponibile pentru toate zonele corpului (spate, mâini, coate, încheieturi, picioare). În cazul durerilor de cap sunt indicate colierele, cerceii și coronițele magnetice.

Citește și: Rezonanță magnetică sau tomografie computerizată – tu ce alegi?

În ce cazuri se recomandă această procedură

Magnetodiaflux își găsește aplicarea în toate patologiile caracterizate prin durere și inflamație. Intervine în tratamentul tulburărilor articulare și reumatice și este utilizată în caz de dureri musculare sau entorse, osteoporoză, artroză, artrită , hernie, vene varicoase , dureri de spate în general, furnicături. Dar și ulcere de presiune, epicondilită sau edem. Magnetoterapia efectuează o acțiune antiinflamatoare , are un efect de ameliorare a durerii , îmbunătățește circulația sângelui și accelerează calcificarea fracturilor și vindecarea rănilor”, punctează dr. Oprișan.

Citește și: Stimularea magnetică te poate ajuta să combați depresia. Află cum

Sursa foto: 123rf.com