Lintea în alimentația copilului – de ce este bună
Lintea este un tip de leguminoasă extrem de hrănitoare. Este o sursă bogată de proteine și în fibre dietetice.
Lintea este foarte benefică pentru copiii mici și în creștere. Are un conținut scăzut de grăsimi și conține minerale precum fierul, fosforul, folații și potasiul.
Lintea în alimentația copilului – beneficii
1. Promovează digestia
Lintea conține cantități semnificative de fibre insolubile care minimizează riscul de constipație.
Includerea lintei în dieta copilului ajută la eliminarea deșeurilor toxice din corp. Ajută la îmbunătățirea sănătății digestive într-o mare măsură.
De asemenea, ajută la prevenirea diferitelor alte probleme digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil și diverticuloza.
9 beneficii pe care le are iodul în alimentația copilului
2. Valoare ridicată a proteinei
Lintea este una dintre cele mai bogate surse de proteine vegetale. O ceașcă de linte gătită conține mai mult de 17 grame de proteine.
Conținutul ridicat de proteine face ca ea să fie o alternativă ieftină, sănătoasă și convenabilă la sursele de proteine animale pentru copil.
Deci, dacă nu sunteți prea fericiți să includeți proteine pe bază de animale în alimentația copilului, lintea este o alegere sănătoasă.
3. Sporeste nivelurile de oxigen
Este o sursă importantă de vitamine B bogate în fier. Fierul crește producția de celule roșii și promovează o oxigenare mai bună a mușchilor, țesuturilor și organelor.
Deci încorporarea lintei în alimentația copilului va crește nivelul oxigenului din organism.
4. Promovează sănătatea inimii
Cu o cantitate mare de fibre și alți nutrienți esențiali, lintea contribuie la promovarea unei inimii sănătoase.
Migdalele ajută la dezvoltarea și creșterea copilului. Află ce conțin și ce beneficii au
5. Îmbunătățirea metabolismului
Lintea ajută la îmbunătățirea metabolismului micuțului tău.
6. Îmbunătățirea nivelurilor energetice
Lintea ajută la creșterea nivelului de energie.
Lintea în alimentația copilului – rețete pentru cei mici
Acum, că știți despre beneficiile pentru sănătate ale lintei, iată rețete simple și nutritive.
1. Supă de linte și dovleac
Vei avea nevoie:
1 lingură de ulei de măsline
1 cățel de usturoi (zdrobit)
1 ceapă (tocată fin)
1 ½ cești de linte roșie uscată
2 lingurițe praf de curry
5 căni supă de legume
1,75 kg de dovleac pasat (curățat și tocat)
Iaurt natural
Preparare:
Încălziți uleiul într-o cratiță mare, la foc mediu.
Adăugați usturoi și ceapă. Gătiți timp de 2-3 minute până devin moi.
Adăugați pudra de curry amestecând timp de aproximativ 30 de secunde.
Adăugați lintea, dovleacul și supa de legume. Se amestecă toate ingredientele bine.
Dați focul mai mare pentru fierbere și apoi reduceți la temperatură medie.
Acoperiți oala parțial și gătiți aproximativ 20 de minute.
Iaurtul proaspăt poate fi folosit ca și garnitură.
2. Salată de linte cu pancetta și brânză feta
Vei avea nevoie:
1 lingură de ulei de măsline
Două căței de usturoi (zdrobiți)
2 linguri de oțet balsamic alb
1 ceapă tăiată subțire
2 cutii de 400 g de linte maro (scurse și clătite)
2 lingurițe de frunze de rozmarin tocate fin (opțional)
5 felii de pancetta (tocate)
50g brânză feta (zdrobită)
¾ ceașcă de pătrunjel verde (tocat)
Preparare:
Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu.
Adăugați frunzele de rozmarin tocat și ceapa. Se amestecă timp de 5 minute până devin aurii.
Adăugați pancetta și usturoiul. Se amestecă timp de trei până la cinci minute până când pancetta devine crocantă.
Adăugați lintea și mai lăsați pe foc până se încinge bine.
Scoateți-o într-un castron și adăugați pătrunjel și oțet. Se amestecă bine. Adăugați piper și feta. Salata se servește caldă.