Migrena are adesea alte simptome în afară de durerea de cap. Acestea sunt: greață, stări de vomă, furnicături sau amorțeală la nivelul mâinilor sau picioarelor, modificări vizuale, sensibilitate la sunet, lumină sau miros. Există multe medicamente utilizate pentru tratarea și prevenirea migrenelor, dar unii oameni preferă să utilizeze doar remedii naturale sau să completeze tratamentul alopat.
Citește și: Migrenă sau durere de cap? Cum să faci diferența dintre ele
Leacuri pentru migrenă. Uleiuri esențiale
Lavanda este adesea recomandată ca remediu pentru stres, anxietate și dureri de cap. Inhalarea uleiului esențial de lavandă a contribuie la reducerea severității simptomelor. Mai sunt de ajutor uleiurile esențiale de salvie, ghimbir, mentă și tămâie. Poți folosi un difuzor care dispersează uleiurile esențiale în aer sau să le pui în lampa de aromoterapie. Cea mai ușoară metodă este de a deschide o sticlă de ulei esențial pur și de a inspira profund de câteva ori. Atenție: nu lăsa uleiul nediluat să-ți atingă pielea.
Citește și: Detoxifică organismul și relaxează-ți psihicul cu uleiul esențial de lavandă
Inhalații care te scapă de migrenă
Poți folosi uleiurile esențiale ca Leacuri pentru migrenă și cu ajutorul inhalațiilor. Vei avea nevoie de un bol cu apă caldă și un prosop. Pune vasul pe o masă și adaugă câteva picături de ulei esențial. Puneți un prosop peste cap și bol. Închide ochii și inspiră profund aburul timp de câteva minute. Poți repeta de câteva ori procedeul pe parcursul unei zile. Nu ieși afară imediat după inhalație. Mai poți face și masaj pe frunte sau în alte zone dureroase și tensionate cu uleiuri esențiale diluate în ulei purtător (de măsline sau alt ulei preferat). Amestecul se aplică amestecul pe piele.
Citește și: 10 afecțiuni pe care le poți trata cu hrean
Leacuri pentru migrenă: Busuiocul
”Busuiocul poate calma migrenele. În plus, are o acțiune benefică în afecțiunile sistemului nervos, în anxietate, în depresii, oboseală, insomnie sau tensiune nervoasă. Se consumă ca atare, în diferite preparate culinare. Se poate face și o infuzie dintr-o lingură de frunze şi flori la o cană cu apă. Se bea câte o cană după mesele principale.
Uleiul volatil de busuioc se foloseşte sub formă de inhalaţii, frecții, unguente. Intern, uleiul volatil se utilizează foarte diluat (10 picături la 100 g ulei comestibil) din care se ia câte o linguriţă după mesele principale. Contraindicaţiile sunt foarte rare. Unele persoane prezintă intoleranță. Este interzis în timpul sarcinii. Uleiul esențial este iritant al pielii în cantități mari,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.
Sursa foto: 123rf.com