Atunci când ai cistită, mergi neaparat la medic pentru un control și un tratament adecvat. În paralel cu acesta, folosește și aceste leacuri pentru cistită.

5 leacuri pentru cistită – ceaiul de merișor combate infecțiile

Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă ceai de merișor pentru problemele vezicii. Frunzele acestei plante au acţiune diuretică şi dezinfectează rinichii, fiind indicate, în special, în infecţiile uro-renale, cistite şi stările inflamatorii ale rinichilor sau vezicii urinare. Se face o infuzie din două lingurițe la o cană cu apă. Se beau una sau două căni pe zi.

5 leacuri pentru cistită – frunzele de mur, depurative

Frunzele de mur au acțiune astringentă, depurativă și tonică. Sunt recomandate în caz de cistită. Se face infuzie dintr-o linguriță de frunze la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Extractul din muguri de mur se găsește în comerț. Se administrează conform indicațiilor de pe ambalaj.

5 leacuri pentru cistită – sânzienele galbene

Au acțiune antispastică și diuretic-depurativă. Preparatele din această plantă au efecte favorabile asupra circulaţiei şi a vaselor capilare. Au și efect uşor sedativ. Se recomandă în ascite, cistite. Nu prezintă contraindicații. Se prepară o infuzie dintr-o lingură din părţile terminale ale plantei recoltate în timpul înfloririi, la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi. Se mai pot folosi sub formă de pulbere, din flori măcinate fin cu râșnița de cafea și, apoi, cernute. Se ia câte o linguriță de trei ori pe zi. Pulberea se ține sub limbă timp de 10-15 minute, apoi se înghite cu puțina apă.

Află mai multe despre cistită din dicționarul medical!

5 leacuri pentru cistită – florile și frunzele de păr

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

”Infuzia din flori de păr are proprietati antiinflamatorii recomandate de asemenea în cistite. Frunzele, în special cele ale Pârului salbatic, au proprietati antiseptice în cazul căilor urinare, similare cu cele ale merisorului, fiind recomandate sub forma de infuzie în cistite, prostatita, infectii urinare”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor adăugând: ”favorizează creșterea diurezei. Urina devine clară, iar micțiunile frecvente se diminuează. Se utilizează sub forma de infuzie preparată din 100 g frunze proaspete sau 25 g frunze uscate la un litru de apă. Infuzia astfel obținută se bea în cursul unei zile”.

5 leacuri pentru cistită – susanul

Seminţele conţin substanţe grase, proteine și vitaminele B, D, E, F. Seminţele sunt emoliente, laxative şi diuretice. De aceea, sunt utile în cistite, dureri și tulburări mestruale etc. Se folosesc în constipaţii cronice şi în hemoroizi. Uleiul din seminţe are proprietăţi calmante, emoliente și sedative. Este folosit în special în dizenterie şi în afecţiuni ale căilor urinare. Semințele se folosesc ca atare, în preparate culinare. Uleiul de susan se foloseşte în doze mici, maxim două-trei grame. În doze mari, poate fi toxic.

Vrei o rețetă cu susan? Poate vrei să prepari vinete cu susan în saramură!

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Sursa foto: shutterstock.com