Leacuri bătrânești pentru răceală: Oțet de mere și sare

Dacă răceala este însoțită de tuse, folosește oțet de mere. Germenii patogeni nu pot supraviețui în învelișul acid pe care îl va forma acesta. Amestecă o lingură de oțet de mere și o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă până se dizolvă. Repetă acest procedeu de mai multe ori pe zi, dacă este necesar.

Condimente antiinflamatoare

Salvia este o plată des folosită în leacuri bătrânești pentru răceală. Poate calma durerea în gât și decongestiona pasajele nazale dureroase sau umflate. ”Recomand gargara cu salvie în stări inflamatorii ale mucoaselor și în faringite”, scrie acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor care ne sfătuiește să preparăm o infuzie concentrată din două lingurițe de frunze la 100 ml de apă. Se clătește gura cu acest lichid călduț.

Un alt condiment de folos este turmericul, cu efect puternic antioxidant. Pentru a face un remediu pentru gât, amestecă o jumătate de linguriță de turmeric și o jumătate de linguriță de sare într-o cană cu apă fierbinte. Lasă la răcit, după care faci gargară cu lichidul călduț.

Citește și: Leacuri bătrânești pentru depresie

Leacuri bătrânești pentru răceală. Plante medicinale

Frunzele de mur se recomandă, extern, sub formă de gargară, în inflamaţiile orofaringiene. Se prepară o infuzie din trei-patru linguri de frunze la o jumătate de litru de apă. Nalba mare și nalba de cultură sunt indicate în probleme respiratorii. Datorită mucilagiilor pe care le conțin, acționează ca emolient în inflamaţiile mucoaselor bucale. Atât florile, cât şi frunzele au acțiune expectorantă, fluidificând secrețiile bronşice.

Dr. farmacist Ovidiu BojorExtern, se întrebuințează în amigdalite sau faringite pentru gargară. Se face o infuzie din două linguri de flori şi frunze la o cană cu apă. Folosiți în special în gemoterapie, mugurii de plop sunt un bun antiseptic, antiinflamator şi analgezic. Se utilizează sub formă de gargară în laringite. Se prepară o infuzie sau un decoct dintr-o lingură de muguri la o cană. Sunt contraindicați în caz de alergie la propolis,” scrie acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Dacă ai aceste simptome de Coronavirus, adresează-te imediat medicului de familie! Chiar dacă folosești leacuri bătrânești pentru răceală, s-ar putea să fie nevoie și de alt tratament.

Sursa foto: 123rf.com