„La momentul actual pot folosi laserul în toate intervențiile pe care le efectuez. Datorită performanței pe care am atins-o în urma unui lung drum de studiu și cercetare în colaborare cu instituții medicale americane. Avantajul este acuratețea foarte crescută, traumatism operator scăzut și recuperare mult mai confortabilă, rapidă, cu rezultat precis și mai ușor de atins. Iar durerea este uneori eliminată chiar până la zero” explică dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.

În ultimii ani, intervențiile chirurgicale, cât și pregătirile preoperatorii s-au dezvoltat simțitor. Iar noile tehnologii nu prezintă riscuri majore asupra pacientului. Intervențiile în care se utilizează laserul sunt din ce în ce mai multe, datorită tehnologiei avansate în lumea medicală. Asta nu face altceva decât să minimalizeze efectele secundare ce pot apărea din cauza factorului de eroare uman. Tehnologia laser ajută corpul să se recupereze mai repede și să împiedice anumite reacții inflamatorii și hemoragice ce pot complica intervențiile.

La ce tip de intervenții se utilizează laserul?

Atât înfrumusețarea, cât și reconstrucția cu laser pot îmbunătăți vizibil aspectul fizic. Și pot, de asemenea, ascunde sau corecta semne, cicatrici, defecte și alte afecțiuni ale pielii. Susținută de tehnologia de simulare 3D prin care se stabilește planul precis pentru medic, dar și un confort psihic pentru pacient, tehnologia cu laser oferă o gamă variată de servicii și proceduri. Avantajul pentru chirurg este precizia crescută a actului chirurgical și crearea unei perspective asupra rezultatului. Pentru pacient, siguranța și confortul sunt cuvintele cheie, obținute datorită imaginilor de simulare 3D.

Există restricții după tratament?

Dr. Kasem Abu Bakr

Dr. Kasem Abu Bakr

”Ca după orice intervenție, există și restricții, însă acestea depind foarte mult de starea pacientului. Dacă acesta se simte bine mai repede și este apt, își poate relua activitățile de zi cu zi. Rezultatele diferă de la o intervenție la alta. Însă putem observa diferențe foarte clare între o operație clasică și una cu laser chiar de la primele ore de recuperare postoperatorie. Atunci când riscurile de a dezvolta complicații sunt mult mai scăzute, iar confortul este mult mai crescut în cazul celei de-a doua” spune dr. Kasem Abu Bakr.

Sursa foto: 123rf.com