Laseracupunctura integrează miile de ani de experiență din medicina tradițională chineză și fototerapia modernă, de înaltă tehnologie. Bazat pe această procedură, medicul Florin Bebeșel a dezvoltat o metodă de renunțare la fumat. Constă într-o terapie nedureroasă. Se realizează prin stimularea luminoasă cu fasciculul laser asupra unor puncte speciale de pe mâini, picioare și urechi.

31 mai, Ziua Mondială fără Tutun

Contextul actual al pandemiei de COVID-19 pune și mai multă presiune asupra persoanelor care fumează. Ele au un risc mai mare de a dezvolta o formă severă a infecției cu virusul SARS-CoV-2.

În fiecare an, la data de 31 mai, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) celebrează Ziua Mondială fără Tutun. Este o ocazie de a atrage atenția asupra efectelor nocive ale consumului de tutun și ale fumatului pasiv.

Laseracupunctura pentru renunțarea la fumat

Terapia prin care se poate renunța la fumat folosește tehnologiile laser combinate cu acupunctura și teoria meridianelor din medicina chineză. Tratamentul este conceput să reducă simptomele fizice ale dependenței de nicotină și ale renunțării definitive la fumat. Obiectivele sunt diminuarea dorinței de a fuma, a stresului și anxietății, eliberarea de endorfine (numite și hormonii fericirii), precum și promovarea sănătății și a stării de bine. Alte manifestări, ce vor fi profund atenuate în urma terapiei, sunt irascibilitatea, incapacitatea de concentrare, stările de disconfort emoțional și tulburările de somn.

Citește și: Ce afecțiuni tratează acupunctura

Laseracupunctura, tratament neinvaziv                              

„Tehnica are indicații terapeutice multiple și efecte favorabile demonstrate în studii clinice controlate. Sunt folosiți Low Power Lasers, adică lasere de joasă putere cu surse de lumină coerentă de joasă energie, care nu emit radiații ionizante și care nu produc efecte termice asupra țesuturilor vii. Tratamentul cu laser este neinvaziv și nu implică medicamente. Nu există ace folosite în tratamentul nostru, astfel încât orice durere asociată de obicei cu ace de acupunctură a fost eliminată”, a declarat  doctorul Florin Bebeșel, specialist în acupunctură și medicină ayurvedică.

Citește și: Gustările care te ajută să renunți la fumat

Cum au reușit să se lase de fumat

Medicul Florin Bebeșel povestește că a avut numeroase succese. Cu ajutorul laseracupuncturii, numeroși pacienți au reușit să se lase de fumat.

„Ne-am propus să ajutăm cât mai mulți oameni să renunțe la acest viciu. Unul dintre pacienții mei a fost un medic pneumolog din Râmnicu Vâlcea. Medicul a hotărât să scape de dependența de tutun, simțindu-se ambiționat de pacienții care îi treceau pragul cabinetului și cărora chiar el le recomanda să renunțe la fumat. Deși era ferm convins de efectele nocive ale fumatului, el nu a putut să renunțe la acest viciu, până în momentul în care a început terapia noastră.

Un alt exemplu este cel al unei doamne care se pregătea să devină mamă. La recomandările medicului ginecolog, care i-a explicat riscurile la care este supus fătul pe parcursul sarcinii, a hotărât să înceapă tratamentul nostru. Potrivit studiilor, femeile însărcinate care fumează au un risc mai mare de avort spontan. De asemenea, malformațiile congenitale sunt mai frecvente în rândul bebelușilor ale căror mame au fumat în timpul sarcinii”, a mai precizat doctorul Florin Bebeșel.