Deşi mediul în care copiii îşi desfăşoară activitatea este unul curat, se întâmplă frecvent ca aceştia să se îmbolnăvească tocmai din lipsa cunoştinţelor privind igiena sau lipsa unei alimentaţii echilibrate, bogată în vitamine, care să le întărească sistemul imunitar. De asemenea, în colectivitate va creşte riscul de boli contagioase pentru că majoritatea acestor afecţiuni sunt transmisibile.

Pentru a le întări imunitatea şi a le creşte puterea de concentrare, specialiştii recomandă ca, în această perioadă, copiii să elimine zahărul şi băuturile carbogazoase din dieta lor zilnică şi să consume cât mai multe alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3 şi probiotice.

De asemenea, activităţile fizice îl vor ajuta să se menţină în formă şi departe de răceli, iar programul de odihnă şi curele cu produse apicole îl vor face viaţa mai uşoară în sezonul de tranziţie.

Alimentul-minune care nu trebuie să lipsească din alimentaţia copilului

Specialiştii ApiLand afirmă că lăptişorul de matcă pur nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al copilului, în sezonul de tranziţie, deoarece acest „superaliment” are o compoziție complexă de minerale, aminoacizi și complexul de vitamine B, care nu doar întăresc sistemul imunitar, dar și măresc considerabil nivelul de energie și puterea de concentrare la ore.

Lăptișorul de matcă: beneficii pentru sănătate

Lăptişorul de matcă pur reprezintă hrana exclusivă a mătcilor, dar şi unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru imunitate scazută.

Datorită compoziţiei sale complexe (vitamine, aminoacizi, minerale, oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali), lăptişorul de matcă pur este considerat un „superaliment”, care acţionează preventiv, întărind sistemul imunitar al copiilor.

Lăptişorul de matcă pur oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care acesta are nevoie sau de care duce lipsă.

Pentru rezultate optime, specialiştii recomandă să facem două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte 6 săptămâni/fiecare. Alimentul se administrează sublingual pănă la dizolvare totală, dimineaţa, cu 20-30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi laptisor de matca pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi.

Sursa foto: 123rf.com