Acesta este o băutură naturală, sănătoasă, alcalină, bogată în proteine, acizi grași Omega 3, calciu, vitaminele B și E, zinc, magneziu, potasiu și fier. Poate fi consumat ca atare, cu cereale, în shakeuri cu fructe, cu roşcovă sau cacao sau ca baza pentru smoothie-uri sau supe și în diverse deserturi raw.
Lapte de migdale. Ajută sistemul osos
Laptele de migdale este foarte bogat în calciu, o cană de aproximativ 300 mg, conținând 30% din aportul necesar zilnic de calciu. De asemenea, conține și 25% din necesarul de Vitamina D, dar și magneziu, iar toate acestea ajută la menținerea oaselor sănătoase și puternice. Este foarte important să avem oase puternice, întrucât acest lucru va lupta împotriva osteoporozei, mai târziu în viață. Calciu este, de asemenea, necesar în organism pentru a regla tensiunea arterială și pentru a combate contracția musculară.
Laptele de migdale. Reglează nivelul de zahăr din sânge
Laptele de migdale este extrem de bun pentru persoanele bolnave de diabet sau pentru cei care vor ca laptele să le stabilizeze sau să regleze nivelul de zahăr din sânge. Acesta are o cantitată extrem de mică de zahăruri care alcătuiesc conținutul de carbohidrați care nu se stochează ca grăsimi în corpurile noastre, în comparație cu cel al laptelui origine animală, care conține zaharuri simple. De asemenea, laptele de migdale are o cantitate redusă de zaharuri simple, conferindu-i un caracter glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că este digerat complet de organism și folosit pentru energie. Având în vedere că oamenilor bolnavi de diabet li se recomandă să folosească produse cu caracter glicemic scăzut, laptele de migdale est e o alegere ideală pentru ei.
Lapte de migdale. Este sănătos pentru inimă
Laptele de migdale spre deosebire de cel de origine animală nu conține colesterol și grăsimi saturate și are doar 5 mg de sodiu, fiind astfel extrem de sănătos pentru cei cu probleme cardiovasculare. Aportul însemnat de magneziu și potasiu, ajută la păstrarea unei tensiuni arteriale normale și ajută la menținerea sănătății inimii.
Lapte de migdale. Previne boala Alzheimer
Laptele de migdale este plin de vitamina D, care este necesar pentru generarea de celule și care crește imunitatea corpului, prevenind astfel apariția unor boli degenerative precum Alzheimer.
Lapte de migdale. Întărește musculatura și te scapă de dureri de cap
Laptele de migdale crește puterea musculară și este benefic mai ales pentru oamenii care vor să-și remodeleze corpul și caută un mod natural de a-și crește forța. Ajută la îmbunătățirea musculaturii datorită conținutului riboflavină, care este o formă de vitamina B si fier. Într-o porție de lapte de migdale se găsește 4%din aportul zilnic recomandat de fier, care ajută la reglarea absorbției oxigenului. Cantități mari de riboflavină ajuta, de asemenea, la prevenirea migrenelor si durerilor de cap.
Cum se prepară laptele de migdale?
Se iau 200 de grame de migdale și se pun într-un bol, în care se acoperă cu apă. Se lasă migdalele la inmuiat peste noapte sau chiar pentru 48 de ore. Apoi se scot migdalele și se clătesc cu apă. Se pun într-un blender cu două căni de apă și se mixează la viteză maximă timp de două minute sau până când se obține o compoziție omogenă. Acesta se strecoară, se poate îndulci după gust cu miere sau sirop de agave, se pune într-o sticlă și se lasă la frigider pentru două zile.
Foto: www.123rf.com