Peyton Linafelter a fost diagnosticată cu această boală necruțătoare, anul trecut, în aprilie,  chiar când a împlinit 16 ani. Inițial medicii i-au zis că are pe ovare un chist mare de mărimea unui grepfrut, însă acesta ulterior s-a dovedit a fi cancer care i se împrăștiase și la plămâni și abdomen. Aceasta a fost operată de urgență și după mai multe ședințe de chimioterapie, în luna decembrie, medicii i-au spus că s-a vindecat. De atunci, Peyton a început să țină conferințe în care vrea să facă cunoscute simptomele acestei boli și să le convingă pe femei să meargă periodic la controale medicale pentru a nu trece printr-o experiență ca a ei.

Tânăra își amintește că a început să-i crească burta în decembrie 2015, și a crezut că acest lucru se întâmplă pentru că a mâncat prea mulți carbohidrați. Însă, burta ei a continuat să crească. Peyton a mers în vacanța de iarnă cu familia ei, în Barbados, dar pentru că avea dureri mari de burtă a mers la un doctor acolo și i-a spus că are un chist ovarian uriaș și ar fi bine să se întoarcă acasă în Aurora, Colorado, și să meargă la spital acolo.

Însă, ea s-a hotărât să meargă la doctor abia după trei ani, chiar când a împlinit 16 ani, în aprilie 2016, și burta ei arată de parcă era însărcinată în cinci luni. Medicii i-au dat atunci teribila veste că are cancer. Diagnosticul a fost pentru Peyton ca o sentință la moarte, iar doctorii i-au spus că are 17% șanse să mai trăiască în următorii cinci ani.  Toate planurile de viitor ale tinerei s-au năruit, deși abia începuse să aibă succes în cariera de model și semnase cu agenția cu care a lucrat și celebra Kate Upton.

„Cred că la momentul acela cea mai devastator mi se părea faptul că îmi voi perde părul. Acesta era cel mai șocant factor pentru mine. Nu mi s-au dat foarte multe detalii decât că vom face câteva runde de chimioterapie, apoi voi fi operată și după voi face iar chimioterapie”, povestește tânăra.

Aceasta a început imediat tratamentul. Diagnosticul l-a primit luni, iar joi deja mergea la prima ședință de chimioterapie. Dr Saketh Guntupalli, oncolog cu specializare în ginecologie de la spitalul Universitar din Colorado, a explicat că pe ambele ovare avea o tumoare de mărimea unui grepfrut sau a unu pumn și aceasta i se extinsese și în uter.

‘A fost eroina noastră. S-a luptat cu boala cu o putere incredibilă pe care nu am văzut-o nici la femeile de patru ori mai în vârstă decât ea și cred că acest lucru spune multe despre ea”, a spus doctorul pentru CBS News.