Când ești la dietă, organismul îți joacă feste. Și tocmai când te bucuri că mai ai puțin de dat jos, se blochează și nu mai vrea să te ajute deloc. Din fericire, există mici trucuri de ajutor pentru atunci când ești la dietă și nu mai reușești să slăbești.
Blocajul din cadrul programului de slăbit s-a instalat și nu se mai dă dus? Parcă îți și pare rău că au „plecat” relativ ușor atât de multe kilograme. Iar acum, când mai ai atât de puține, nu mai vor și gata. Nu ai greșit cu nimic la dietă. Urmezi cu rigurozitate programul de mișcare. În ciuda corectitudinii, cântarul se încăpățânează să-ți facă în ciudă.

Ce să modifici la dietă?

Absolut nimic! Una dintre „armele” pe care le ai la îndemână este masajul cu bambus. Este o terapie extrem de căutată și de apreciată. Nu are efecte adverse. În plus, este recomandat tuturor celo care vor să-și îmbunătățească starea de sănătate.
„Atunci când vorbim despre masajul cu bambus, vorbim în primă fază despre o terapie care te ajută să elimini rapid toxinele pe care le-a stocat organismul tău.”, explică tehnicianul maseur Dănuț Bujor.„Masajul cu bambus nu este doar despre modelarea exteriorului. Ci mai ales despre transformarea interiorului. În acest context, putem vorbi despre efectul profund pozitiv al masajului cu bambus asupra sistemului nervos vegetativ. Cel care asigura echilibrul organismului și adaptabilitatea sa la condițiile schimbătoare de mediu.”, continuă specialistul.

Relaxarea te ajută

Pentru că a venit vorba despre sistemul nervos vegetativ, iată de ce este important să-i acordăm atenția cuvenită. Mai ales când suntem la dietă.

„Sistemul nervos controlează funcțiile importante ale vieții organismului (funcțiile vitale). Cum ar fi: activitatea cardiacă, presiunea sanguină, procesul de digestie și procesul de schimburi între organism și mediu. De asemenea, acesta poate coordona alte organe. De exemplu, organele sexuale sau mușchii globului ocular. Poate influența și sistemul nervos central, și sistemul nervos periferic.”, explică Dănuț Bujor.

Iată cum tragem concluzia că acest masaj cu bambus, prin hidratarea musculară profundă și prin drenaj limfaric, trimite vibrații către sistemul nervos simpatic, apăsând butonul ”Reset”. „Rezultatele vin sub forma unei stări de relaxare, în timp ce sistemul digestiv este stimulat, lucru ce duce la o creștere a metabolismului. În același timp, sistemul limfatic este motivat să elimine toxinele și apa în exces din organism într-un timp mai scurt”, conchide Dănuț Bujor.