Britanicul Luke Hanoman a început într-o zi să se simtă foarte rău, având simpome asemănătoare unei răceli. A început să aibă  transpirație rece, să facă febră și să tremure după ce și-a mușcat un pic din pielea de pe marginea unghii de la degetul mare, potrivit The Sun.

„Obișnuiesc să îmi rod tot timpul unghiile. E un tic nervos. Și într-o zi, am tras cu dinții de piele până la baza unghii. M-a durut un pic, dar nu m-am gândit că e ceva grav. Am început să am simptome de răceală și mă simțeam din ce în ce mai rău. Aveam transpirație rece, tremuram și făceam temperatură. Apoi, degetul a început să se umfle și să-mi zvâcnească în continuu. Mă simțeam din ce în ce mai ciudat și nu mai puteam să mă concentrez deloc”, a povestit britanicul.

Citește și: Shakira și Gerard Pique au făcut un pact să-și încheie relația discret și chiar și-au ales data când vor face publică această decizie. Cum au fost surprinși cei doi

A făcut septicemie

El a ignorat simptomele, dar, la un moment dat, degetul lui a început să se umfle și să-i zvâcnească și pe zi ce trecea se simțea tot mai rău și nu mai putea să se concentreze la nimic. În cele din urmă, la îndemnul mamei lui, el a mers la spital, unde medicii l-au internat de urgență și l-au pus pe perfuzii cu antibiotic. Apoi, aceștia i-au explicat că din cauza faptului că și-a tot ros unghiile și pielea de pe lângă ea, a făcut infecție, care a dus la septicemie. Luke a rămas internat pentru patru zile, sub supravegherea mediciilor.

„ A fost destul de înspăimântător. După ce am început să mă simt mai bine, medicii mi-au spus că am noroc că mai sunt în viață, pentru că am fost la un pas de un șoc septic”, a declarat Luke.

Septicemia este o complicație pe care o dezvolți în urma unei infecții severe care s-a răspândit prin fluxul sanguin. Dacă nu este tratată la timp, aceasta este extrem de periculoasă, provocând cedarea mai multor organe și chiar moartea.  Milioane de persoane din toată lumea îşi rod unghiile și cuticulele, fie că este vorba despre copii sau adulţi. Cu toate acestea, medicii avertizează că acest gest automutilant poate fi foarte periculos.

Citește și: