Citește și: 8 moduri de a renunța definitiv la băuturile carbogazoase

1.Stafilococul auriu– Infecția cu stafilococul auriu e cât se poate de periculoasă. celor care-și rod unghiile le pot apărea furuncule sau abcese pe piele, pot suferi de infecții respiratorii și intoxicații precum cele alimentare. Acest tip de stafilococ e cunoscut ca fiind destul de rezistent la antibiotice și de aceea e greu de tratat, mai ales cel de tip MRSA.

2. Escherichia Coli (E-coli)– Această bacterie supărătoare  îi ”atacă” frecvent pe cei ce-și rod unghiile. Dacă nu puteți să renunțați la acest obicei, măcar aveți grijă să vă spălați mâinile d emai multe ori pe zi, cu apă și săpun. Dacă ai ghinionul de a fi contaminată cu bacteria E-coli enterohemoragică atunci viața ta este în mare pericol dacă nu primești rapid un diagnostic corect și tratamentul necesar.

De unele virusuri nu mai poți scăpa niciodată

3. Panarițiu herpetic– Virusul care duce la această afecțiune se găsețște în cavitatea bucală și e responsabil și de apariția herpesului la buze. șadar, degetele prezente zilnic în gură se pot infecta cu acest virus și astfel apar dureroasele panariții herpetice. Deși nu amenință viața, din păcate, cei care se contaminează cu acest virus nu mai pot scăpa de el toată viața.

4. Candida parapsilosis – Bacteriile de tip candida pot duce la infecții în întregul organismul. Transferarea candidei parapsilosis de la mâini în gură pot duce la infecții ale tractului digestiv și ale stomacului. În unele cazuri, pot apărea infecții sistemice care afectează inima, creierul, oasele sau  ochi. Această bacterie poate duce la deces.

5.Salmoneloză– Bacteria salmonella este frecvent implicată în intoxicațiile alimentare. Este cauzată de salmonella enterica, o bacterie care se dezvoltă în mâncare. Cei care mânuiesc alimentele fără să se spele înainte pot avea bacterii periculoase pe mâini. Simptomele apar în 12 până la 72 de ore și se manifestă prin: crampe abdominale, diaree și febră. Salmoneloza nu e mortală dar gravidele și cei care au un sistem imunitar slăbit pot muri.

Citește și: