Este principalul competitor al implanturilor de păr, procedură cu rată mult mai mare de succes, fără efecte adverse, risc de respingere , termen de recuperare și costuri excesive. Cele două tratamente, efectuate separat, au rata individuală de succes de 85%, însă efectuate concomitent, micșorează timpul de tratament necesar și sporesc gradul de regenerare a foliculilor de păr.

MyCells – tratament cu celulele din propriul sânge

Dacă îți cade părul, această metodă poate face minuni. Metoda autologă “MyCells” folosește propriul sânge al pacientului pentru a obține “Plasmă bogată în plachete” (“Platelet Rich Plasma” – PRP), concentrată în plachete și factori de creștere. Prin injectarea plasmei bogate în plachete în corp, este accelerat procesul natural de vindecare al pielii, prin stimularea producției de colagen nou, revascularizării și regenerării celulare. Tratamentul are rezultate durabile și nicio reacție adversă, toate componentele plasmei fiind 100% biocompatibile. Cercetările au demonstrat că tratamentul cu plasmă bogată în plachete stopează căderea părului și stimulează creșterea părului, prin îmbunătățirea vascularizării foliculilor piloși, stimularea producției de celule noi sănătoase, creșterea stadiului anagen (de creștere activă a părului) și încetinirea degradării celulare.

Stimularea creșterii părului prin fototerapie

Deși razele ultraviolete au fost extrem de blamate, ele pot avea au efect benefic în tratarea unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi vitiligo, psoriazis, atopie, eczeme sau alopecie areată. Tratamentul cu lumină are o tradiție lungă, cel mai cunoscut fiind cel cu radiația UVA pentru remiterea plăcilor de psoriazis (tratament UVA). Fototerapia stimulează creșterea părului prin îmbunătățirea circulației sangvine ce aduce nutrienți importanți în interiorul foliculului, în timp ce îndepartează substanțe dăunătoare cum ar fi DHT. Tratamentul se face sub control medical, cu doze calculate în funcție de afecțiunea fiecărui pacient, dar și după tipul de piele (fenotip). Este necesară o suită de ședințe spațiate la 2-3 zile interval, pe o perioadă de 3 luni, efectele fiind vizibile pe întreg parcursul tratamentului.

SlimArt este recunoscută ca fiind inițiatorul procedurilor de dermatologie și estetică medicală, introducând în urmă cu 11 ani epilarea progresiv definitivă IPL în România, tratamentul FormaTK al onicomicozei unghiei cu rata de succes de 97% în anul 2009, terapia PRP ( MyCells) utilizată acum și în traumatologie, stomatologie, ortopedie și estetică, în anul 2010, lifting facial și corporal minim invaziv cu fire bioresorbabile PDO în anul 2014, unicul aparat medical de remodelare corporală prin modificarea ratei metabolice în anul 2014, iar în 2015 a introdus aparatul de analiză dermatologică în profunzimea celor 14 straturi epidermice.

Sursa foto: deviantart.net