Întăritoare naturale ale sistemului imunitar. Măceșul

Măceşul este un excelent vitalizant natural folosit cu încredere din timpuri străvechi. Foarte bogat în vitamina C, aproape de zece ori mai mult decât lămâia, este un excelent tonic pentru întregul organism, acum, în sezonul rece. Prepară o infuzie din 20 g de măceşe la  250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat zece minute, strecoară, apoi bea lichidul cu înghiţituri mici şi dese. Stările de convalescenţă vor rămîne doar o amintire.

Pentru ce mai este recomandat să consumi măceşe.

Extractul din frunze de măslin

Extractul din frunze de măslin este cunoscut încă din Antichitate pentru proprietăţile sale antibacteriene. Excelent întăritor al sistemului imunitar, acesta se remarcă drept cel mai bun remediu în afecţiunile virale. Poţiunea cu efecte miraculoase împiedică răspândirea viruşilor în organism. Extractul din frunze de măslin îl găseşti la plafar şi îl administrezi conform prospectului.

Ceai pentru imunitate

Poți prepara un amestec de plante – întăritoare naturale ale sistemului imunitar. Folosește busuioc, mentă, flori de hibiscus, fructe uscate de cătină, mere tăiate bucățele și uscate și echinacea. Se face infuzie dintr-o lingură din acest amestec la o cană cu apă. Se pot adăuga o linguriță de miere, atunci când ceaiul a ajuns la o temperatură sub 40 de grade Celsius. Acest ceai nu se folosește în sarcină.

Citește și: Vitamina C naturală, absolut necesară pentru imunitate

Sursa foto: 123rf.com