Noul coronavirus circula în Europa încă din decembrie 2019, susțin medicii de la un spital din Paris, care au decis să verifice analizele unor pacienți care au fost internați cu simptome de gripă.

După ce au testat pentru coronavirus probele înghețate ale pacienților internați cu simptome de gripă, în perioada 2 decembrie – 16 ianuarie, medicii au descoperit un caz de COVID-19.

 

Pacientul care a fost infectat cu noul coronavirus în Franța, încă din decembrie 2019, și-a revenit complet, între timp. Este vorba despre un bărbat, născut în Algeria, în vârstă de 42 de ani, însă în mod surprinzător nu călătorise în China.

 

„Un eşantion a fost pozitiv, preluat de la un bărbat în vârstă de 42 de ani, născut în Algeria, care a locuit mulţi ani în Franţa şi a lucrat ca pescar”, a scris echipa într-un articol publicat într-o revistă de specialitate.

„Ultima sa călătorie a fost în Algeria în august 2019”, au scris ei, adăugând că acesta nu avea niciun istoric legat de China.

De asemenea, unul dintre copiii bărbatului a fost bolnav, mai arată echipa de medici francezi.

„Identificarea primului pacient infectat este extrem de importantă din punct de vedere epidemiologic. O astfel de informaţie ne ajută să ne îmbunătăţim foarte mult cunoştinţele cu privire la evoluţia SARS-COV-2 şi răspândirea acestuia în ţară.

În plus, absenţa unei legături cu China şi lipsa călătoriilor recente sugerează că boala era răspândită deja în rândul populaţiei franceze la sfârşitul lunii decembrie 2019”, au scris medicii.

Europa a început să raporteze primele cazuri de coronavirus în a doua parte a lunii ianuarie, iar prima transmisie comunitară cunoscută a fost înregistrată în februarie în nordul Italiei.

Coronavirusul a fost identificat în Wuhan, China, în decembrie 2019. Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență sanitară publică, la nivel internațional, pe 30 ianuarie, după care a declarat pandemia de coronavirus, pe 11 martie.

Citește și: