Artrozele degenerative apar ca urmare a înaintării în vârstă. Dar sunt și forme de artroză cauzate de practicarea eronată a sporturilor, de traumatisme severe sau chiar boli autoimune, precum poliartrita reumatoidă. Toate sunt grave și supărătoare. Mai mult decât atât, temperaturile scăzute și umiditatea accentuează durerile caracteristice. Limitează mobilitatea și duc la deformarea articulației afectate. Medicamentele antiinflamatoare doar calmează pe moment durerea. Dar infiltrațiile cu plasmă proprie, îmbogățită în trombocite este obținută din sângele propriu. Și reprezintă un tratament modern și eficient pentru artroze. Stopează durerea și procesul de degenerare articulară.

Cum ajută infiltrațiile cu plasmă proprie

Factorii climatici determină apariția puseelor acute în artroze. Care se manifestă prin dureri intense, continue, de nesuportat în una sau mai multe articulații de la nivelul organismului. Articulația se poate tumefia, acumulând lichid intra-articular în exces. Pot apărea semne de inflamație prin înroșirea acesteia și prezența unei călduri la nivelul său, precum și limitarea mobilității, până la impotența funcțională. Deci o multitudine de complicații, care afectează în mod semnificativ calitatea vieții pacientului. Vestea bună este că acestea pot fi tratate, cu succes, prin infiltrațiile cu plasmă îmbogățită în trombocite, obținută prin tehnologia MeaPlasma.”, a declarat Dr. Mihai Băican, instructor certificat MeaPlasma, specialist al clinicii Fizio Estetix.

Cum se obține și ce face plasma îmbogățită în trombocite

Tehnologia MeaPlasma are la bază obținerea plasmei îmbogățită în trombocite prin utilizarea unui kit alcătuit dintr-o eprubetă sterilă ce conține heparină in vivo și un gel separator. Practic, se vor recolta 8,5 ml de sânge de la pacient în această eprubetă și vor fi supuși unui proces de centrifugare până la separarea plasmei îmbogățită în trombocite și factori de creștere. Ulterior, aceasta va fi injectată în articulația cu probleme, conducând la regenerarea țesuturilor. În aproximativ 1 – 2 săptămâni, factorii de creștere vor începe efectiv „să repare”, să regenereze țesuturile, să stopeze progresul artrozei și să scadă inflamația.”, explică Dr. Mihai Băican.

Nușa Bulai, consilier medical și manager al clinicii Fizio Estetix subliniază că plasma îmbogățită în trombocite este un produs natural. Este obținut din sângele pacientului. Prezintă compatibilitate biologică de 100%. Nu presupune niciun fel de risc de infestare. Odată ajuns într-o articulație, are o serie întreagă de efecte care țin pe de o parte de stoparea procesului inflamator și, pe de alta, de efectul regenerativ al componentelor articulare.

Când se simt rezultatele?

În ceea ce privește durata tratamentului și evoluția pacientului, acestea sunt determinate de gravitatea afecțiunii și protocolul recomandat de medicul specialist în urma consultului medical: “Tehnologia MeaPlasma a fost testată în laborator, iar rezultatele obținute cu ajutorul său au fost certificate științific. Se recomandă repetarea infiltrațiilor de 2 – 3 ori la un interval de 2 – 3 săptămâni, timp în care plasma acționează intens la nivelul articulației. În artrozele de gradul I și II, rezultatele sunt spectaculoase, în timp ce în artrozele mai avansate, când din diverse motive nu este posibilă intervenția chirurgicală de reconstrucție a articulației, putem obține creșterea calității vieții pacientului. Rezultatele tratamentului se traduc prin reducerea durerii până la dispariția ei, vindecarea inflamației, îmbunătățirea mobilității articulare și, în cele din urmă, o mai bună funcționalitate.”, explică Dr. Mihai Băican.

Infiltrațiile cu plasmă proprie sunt nedureroase. Dacă sunt realizate corect din punct de vedere tehnic! De asemenea, pot fi însoțite de fizioterapie, ca parte a tratamentului, precum și de ozonoterapie, toate acestea fiind însă realizate la recomandarea medicului, în funcție de anamneza fiecărui pacient.

Sursa foto: Fizio Estetix