Simptome ale infecției oculare la câini

Câinii au adesea scurgeri în colțurile ochilor. Acestea sunt reacții normale ale glandelor lacrimare sau la contactul ochilor cu alergenii din mediul înconjurător. De aceea, este important să poți recunoaște semnele unei probleme și să iei măsuri. Le poți recunoaște prin următoarele simptome:

Lăcrimare în exces

Aceasta poate fi normală, la fel ca în cazul oamenilor, dar dacă simptomele nu încetează după o zi sau două, ba chiar se înrăutățesc, este timpul să iei măsuri.

Mucus alb sau gri

Mucusul de culoare deschisă indică dificultatea glandelor de a mai produce lacrimi. Chiar dacă problema nu este foarte serioasă, ochii deshidratați se pot irita cu ușurință, iar câinele tău va suferi de disconfort accentuat. Caută o farmacie veterinara Bucuresti unde vei găsi o recomandare pentru cel mai potrivit tratament pentru câinele tău.

Scurgeri galbene sau verzi

Scurgerile colorate de la nivelul ochilor câinelui indică de cele mai multe ori o infecție. Mai ales dacă ochii acestuia sunt roșii și umflați, trebuie să iei legătura cu medicul veterinar cât mai repede.

Toate aceste simptome pot veni la pachet cu clipit intens, imposibilitatea de a ține ochii deschiși pe o perioadă mai lungă, sensibilitate la lumină sau mâncărimi. Este recomandat să ceri sfatul medicului veterinar imediat ce observi schimbări în comportamentul câinelui tău sau în aspectul ochilor.

De ce apar infecțiile și iritațiile ochilor la câini

Simptomele precum uscăciunea sau lăcrimarea excesivă sunt adesea semne ale unei afecțiuni principale, care poate să aducă probleme câinelui dacă nu sunt diagnosticate la timp. Printre principalele motive pentru care apar infecțiile și iritațiile se numără:

  • alergiile;
  • accidente;
  • defecte din naștere;
  • boala Carre;
  • glaucom;
  • deficiențe de vitamine;
  • conjunctivita.

Un lucru important de ținut minte este că atunci când câinele tău începe să sufere de simptome specifice unei afecțiuni oculare, ar trebui să consideri că aceasta este contagioasă. Ține-l la distanță față de alți câini din parc sau de cei de acasă până când primești un diagnostic de la veterinar.

Cum previi infecțiile ochilor la câini

Chiar dacă cel mai important pas pe care îl ai de făcut odată ce observi anumite simptome îngrijorătoare este să mergi la cabinetul veterinar, ai responsabilitatea de a preveni infecțiile. Evită expunerea ochilor la elemente exterioare care îl pot irita sau care pot provoca accidentări. Un exemplu bun este momentul în care conduci și câinele scoate capul pe geam. Acesta poate intra în contact ușor cu obiecte străine sau particule de praf, care duc la iritații sau infecții.

Ai grijă de câinele tău și ia legătura cu medicul veterinar, chiar și în regim de urgență.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu mobile-vet