Ce este infecția urinară?
Infecția urinară este acea afecțiune a sistemului genital feminim și masculin și este întâlnită mai mult în rândul femeilor. Infecția urinară apare din cauza germenilor și a bacteriilor din mediu înconjurător.
În momentul de față, infecția urinară este a două infecție răspândită la nivel global după infecția respiratorie. Cu toate acestea, una din cinci femei suferă de această afecțiune, în schimb, la bărbați, infecțiile apar mult mai rar dar au un impact mai sever asupra tractului urinar.
Ei bine, infecția urinară poate fi cauzată de anumite ciuperci, bacterii și virusuri. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, infecțiile sunt cauzate de către bacterii. Bacteriile au capacitatea de a pătrunde mai rapid în tractul urinar în comparație cu ciupercile și virusurile.
Simptome ale infecției urinare
Infecțiile sistemului urinar sunt cauzate de către bacteria E. coli. Bacteria E. coli, în mod normal se află în intenstine, este întâlnită uneori în scaun sau în jurul anusului. Deseori, această bacterie poate naviga spre uretră. Uretra reprezintă deschiderea prin care se elimină urina. De foarte multe ori, sistemul imunitar luptă împotriva bacteriilor care încearcă să pătrundă în tot organismul. În momentul în care sistemul imunitar este slăbit, bacteriile se dezvoltă și pătrund foarte ușor în organism având ca efect apariția infecției. Ei bine, infecția poate apărea la nivelul întregului sistem urinar.
Referitor la simptomele bacteriei, pot apărea dureri în zona părții inferioare a spatelui sau a pelvisului, bacteriile inflamează rinichii și vezica urinară. Atunci când bacteriile invadează uretra, apar senzații de usturime, arsura și durere în timpul sau după finalizarea urinării. Urina poate avea o culoare închisă sau tulbure.
Pe lângă aceste simptome, mai pot fi dureri în timpul urinării, nevoia de a urina des, eliminarea unei cantități foarte mici de urină, febra, frisoane, dureri de spate, stare de greață sau vărsături. În cazul în care aceste simptome nu vor fi diagonosticate la timp, funcțiile rinichilor ar putea fi afectate.
Tratament pentru infecția urinară
Odată ce infecția urinară a fost diagnosticată de către medicul specialist, acesta va stabili tipul tratamentului, astfel încât situația să nu se agraveze și mai mult.
De altfel, pe lângă tratamentul cu medicamente, medicul îți poate recomandă unul naturist, uractiv forte. Tratamentul naturist poate împiedica prezența și dezvoltarea infecției urinare, dar și a bacteriilor. Se recomandă băi calde și accentuarea diurezei.
Pentru a evita o infecție urinară, trebuie să ai o igienă corespunzătoare ( ștergerea după folosirea toaletei se va face dinspre față spre spate), pentru a evita pătrunderea bacteriilor.