Îndulcitorii naturali sunt mai sănătoși decât zahărul sau alți substituienți artificiali. În primul rând, fructele te pot ajuta să-ți satisfaci pofta de dulce. În plus, există îndulcitori naturali mai sănătoși decât zahărul care pot fi folosiți în diverse moduri,a stfel încât să nu te plictisești.

Îndulcitori naturali mai sănătoși decât zahărul: Mierea

Mierea este unul din cei mai buni îndulcitori naturali. De asemenea, este benefică sănătății fizice și psihicului. Conține 80 % zaharuri naturale, 18 % apă și 2 % minerale, vitamine, polen și proteine. Dintre zaharuri, cele mai întâlnite sunt fuctoza și glucoza. În plus, conține numeroase enzime, antioxidanți, fiern, zinc, potasiu, calciu, fosfor, vitamina B6, riboflavină și niacin.

Datorită proprietăților antiseptice, antibacteriene, antimicrobiene și a altor calități tămăduitoare, mierea este folosită și ca medicament pentru probleme uzuale de sănătate, cum ar fi răcelile sau acneea.

Folosește doar miere curată, cumpărată din surse sigure.

Așa deosebești MIEREA CONTRAFĂCUTĂ de cea NATURALĂ

Îndulcitori naturali mai sănătoși decât zahărul: stevia

Nu este vorba de planta pe care o gătim noi primăvara, ci de frunzele de stevia rebaudiana care crește în zonele tropicale. Are o capacitate de a îndulci de 200 de ori mai mare decât cea a zahărului. Se găsește în comerț sub diverse forme, cum ar fi picături lichide, tablete dizolvabile sau praf pentru folosit la prăjituri.

Acest îndulcitor natural are proprietăți antioxidante și antidiabetice. Nu are calorii și nu conține zahăr sau carbohidrați care să crească indicele glicemic. Este ideal pentru ccei care vor să slăbească sau care au diabet.

Totuși, nici stevia nu poate fi consumată în cantități nelimitate. Organizația Mondială a Sănătății spune că nu ar trebui să depășim greutatea în kilograme înmulțită cu 4 mg de stevia.

Cel mai bun mod de a consuma stevia este de a crește planta la tine acasă. Extractele rafinate de stevia din comerț nu sunt atât de sănătoase ca planta însăși. În plus, tind să crească pofta de a consuma dulciuri. Totuși, spre deosebire de miere, stevia nu își pierde calitățile prin încălzire și poate fi folosită la prepararea prăjiturilor.

Citește și: Stevia, planta care te scapă de viciile nesănătoase precum fumatul și alcoolul

Sursa foto: 123rf.com