Acesta susține că trebuie reevaluate certitudinele care se știau despre infecția cu coronavirus, precum rata de reproducere, simptomele infecției  și care e de fapt, cheia creării unei carantine bune și imunitatea nu ne va salva de această pandemie.

Mulți medici considerau că o imunitate bună ar putea fi o bună strategie pentru a evita contaminarea cu Covid-19, însă Meyerowitz-Katz susține că nu e deloc așa. Imunitatea nu poate fi catalogată drept o măsură preventivă, fără descoperirea unui vaccin.

Medicul precizează că imunitatea mulțimii este un concept epidemiologic în care o populație este suficient de imună la o boală, care nu va avea suficientă putere de a o răspândi în acel grup, potrivit Mediafax. În acest caz, el dă exemplu oreionul, o boală infecțioasă, care deși este blândă, provoacă complicații severe de-a lungul vieții.

Mai exact, oreionul are o rată de reproducere  de pe o scară de la 10-12 (RO), ceea ce înseamnă că nimeni nu este imun la acest virus. Gideon explică că fără vaccinare, aproximativ 95%  din populație se va infecta în timp, cu noul coronavirus.

Citește și: