Citește și: 6 moduri prin care stresul te afectează

Uleiul de pește– Ingerarea uleiului de pește în vreme ce iei tratament pentru hipertnesiune arterială poate potența efectul medicamentului. Astfel, poate scădea prea mult tensiunea arterială. Nu lua ulei de pește în același timp cu medicamente precum aspirina, ibuprofen sau naproxen pentru că riscul de  hemoragie crește simțitor. Același lucru se întâmplă și dacă luați gingko biloba odată cu uleiul de pește.

Calciul- Suplimentele de calciu pot interacționa cu multe medicamente, mai ales cu cele pentru osteoporoză, cunoscute sub numele de bifosfonate. De asemenea, mai interacționează cu anumite medicamente împotriva hipertensiunii arteriale dar și cu antibioticele din familia tetraciclinelor sau cu levotiroxina, destinată tratării hipotiroidiei.

Echinaceea– Capacitatea  echinaceei de a stimula sistemul imunitar poate interfera cu medicamente precum steroidul prednison. Nu le combinați niciodată.

Sunătoarea și medicamentele nu fac casă bună împreună

Melatonină– Având în vedere că melatonina relaxează și-și dă o stare de amețeală, a o lua atunci când iei antidepresive poate fi extrem de periculos, Melatonina încetinește viteza de coagulare a sângelui așadar nu o combinați cu alte medicamente cu același efect, precum heparina. Nu luați melatonină dacă luați și suplimente sau beți ceaiuri de valeriană sau sunătoare.

Sunătoarea-  Dacă obișnuiești să bei ceai de sunătoare, atunci ai grijă să nu consumi atunci când iei antidepresive.  Combinarea lor duce la efecte secundare serioase din cauza creșterii nivelului de serotonină din corp, ceea ce duce la rigiditate musculară și convulsii. Sunătoarea afectează eficiența anticoncepționalelor și a medicamentelor anti HIV.

Vitamina D– Suplimentele cu vitamina D pot reduce efectele medicamentelor care combat colesterolul (atorvastatine) și pot interacționa și cu unele medicamente împotriva hipertensiunii. Ingerarea unor doze mari de vitamina D împreună cu medicamentație diuretică poate duce la acumularea de prea mult caciu în corp și astfel rinichii vor fi afectați.

Zincul– Dacă urmați un tratament cu antibitoice care conțin chinolonă sau tetraciclină, suplimentele cu zinc vor încetini absorbția medicamentelor. De asemenea, zincul interacționează cu tratamentele care se prescriu de obicei pentru artrită reumatoidă.

Citește și: